Parasport Danmark logo hvid.png

Vejle har massivt fokus på parasporten i 2019

Alle skal have mulighed for at opleve idrætten i et indholdsrigt liv. Det handler om glæden ved aktiv sport. Handicappedes muligheder for at folde sig ud bliver omdrejningspunkt i Parasportens År.

Vejle har massivt fokus på parasporten i 2019
Vejle Kommune nedsatte for tre år siden Parasportsrådet, der arbejder for at forbedre vilkårene for idræt for folk med handicap i Vejle Kommune og for at skabe større fokus på inklusion mellem almenidrætten og handicapidrætten.

Europamesterskab, internationalt stævne, udstillinger, teater og møder med atleter. Parasporten trives i det daglige i klubber og foreninger og manifesterer Vejle Kommunes vision om at være Parasportens Hovedstad.

- Alle borgere skal have mulighed for at dyrke sport. Det ønsker vi at støtte. Vejle Kommune er parasportens hovedstad i Danmark. Den ambition om, at alle skal være aktive og om at give sporten de rigtige rammer, ruller vi for alvor ud i år, når vi dedikerer 2019 til at være Parasportens År, pointerede viceborgmester og formand for Kultur- Idrætsudvalget Dan Arnløv Jørgensen ved præsentationen af "Årets para-atlet 2018", dressurrytteren Stinna Tange i DGI-huset Vejle torsdag.

Året byder på to internationale mesterskaber; dressur på Blue Hors ved Randbøldal i marts og EM i kørestolsrugby i Vejle til august.

- Vi glæder os til at være værter for to store events med parasport på højeste niveau, men vi glæder os også til at skabe en fest og få parasporten ud at leve i byrummet, så alle kan lære parasporten bedre at kende og støtte vore atleter, betoner formanden for kultur- og idrætsudvalget.

Idræt bevæger os

- Idrætten er fantastisk til at bevæge os. Rent fysisk, når vi deltager og oplever samværet, samspillet og kampen om at nå et mål, men i lige så høj grad følelsesladet ved målstregen, eller når vi som tilskuere hepper på atleterne og følger dem i mål. De målrettede atleters præstationer engagerer tilskuerne, oplever Dan Arnløv Jørgensen.

Ud over idrætsaktiviteterne giver Parasportens År mulighed for at møde atleterne ved foredrag på bibliotekerne, se teater i Xeneriet eller opleve alle de muligheder og alle de hjælpemidler, der baner vejen til et aktivt idrætsliv ved Parasportens Dag til efteråret. Endelig samler Pressalit Sports Academy alle atleter og landshold fra parasporten i Vejle til november.

Parasportsrådet samler indsatsen

I det løbende arbejde for idrætten nedsatte Vejle Kommune for tre år siden Parasportsrådet, der arbejder for at forbedre vilkårene for idræt for folk med handicap i Vejle Kommune og for at skabe større fokus på inklusion mellem almenidrætten og handicapidrætten.

- Vi har blandt andet oprettet en foreningspulje, hvor foreningerne kan søge tilskud til at oprette parasportstilbud, fortæller formand Tage Schmidt.

Vejle Kommune har netop været indstillet til Kulturministerens Parasportspris af Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark. Idrætsorganisationerne fremhæver, at Vejle Kommune arbejder målrettet på at få parasporten og almensporten til at spille godt sammen, at kommunen lægger areaner til et væld af idrætsbegivenheder for personer med fysiske og psykiske handicap og at kommunen med det særlige Parasportsråd viser vilje bag initiativet med både faciliteter og økonomi.

- Vejle Kommune viser således vejen for mange andre kommuner og er en aktiv medspiller for parasportsområdet, konkluderer DIF.

Sæt kryds i kalenderen

24. februar: Start af el-hockey klub i Gårslev

15.-17. marts: Dressurstævne og parasportaktiviteter, Blue Hors

21. marts: Teater Nordhøj, Xeneriet

15. maj: Kommunernes Landsforenings Kultur- og Fritidskonference med et spor om parasport

6. juni: foredrag med komiker og handicapkonsulent Jacob Nossell, Vejle Musikteater

27. juni: Idrætsfestival for sindet

3.-12. august: EM Kørestolsrugby

2. november: Pressalit Sports Academy landsholdssamling

 

Følg Parasportens År:

https://www.vejle.dk/borger/vaer-aktiv/sport-og-fritid/parasport/parasportens-aar/

 

Læs mere om Parasportens Hovedstad:

https://www.vejle.dk/borger/vaer-aktiv/sport-og-fritid/parasport/

 

Mød Parasportsrådet i Vejle:

https://www.vejle.dk/borger/vaer-aktiv/sport-og-fritid/parasport/parasportsraadet/

Se magasinet Parasport, december 2018:

https://ipaper.ipapercms.dk/dhif/handicapidrtmagasin/2018/nr-4-december/#/