Parasport Danmark logo hvid.png

Prøv para-atletik i Vejle

Vejle IF og Parasport Danmark inviterer interesserede børn og unge med handicap til at prøve forskellige atletikdisicpliner og se, om det er noget for dem. Det sker søndag den 26. maj kl. 11 på Vejle Atletik Stadion.

Prøv para-atletik i Vejle
Børn med handicap kan have stor glæde af at dyrke atletik. Den 26. maj er der mulighed for at prøve det i Vejle IF. Arkivfoto: Lars Møller.

Vejle IF har de seneste år haft atletik og RaceRunning for para-atleter som en ugentlig aktivitet og vil gerne have endnu flere med. Derfor afholder klubben i samarbejde med Parasport Danmark en kom og prøv-dag søndag den 26. maj, hvor børn og unge med fysiske og udviklingsmæssige handicap i alderen 6-24 år er velkomne til at komme og prøve kræfter med de traditionelle atletikdiscipliner samt RaceRunning, der er en løbedisciplin for personer med dårlig balance, fx personer med cerebral parese, gigtramte og amputerede. En RaceRunner er en specialbygget, trehjulet løbecykel uden pedaler, hvor man får kompensation for den nedsatte balance.

Ud over RaceRunning vil der være mulighed for at prøve kræfter med de traditionelle atletikdiscipliner. Man kan prøve kastediscipliner som køllekast, diskoskast, spydkast og kuglestød samt længdespring og forskellige løbedistancer. Der vil være muligt at se kørestolsrace og prøve en kastestol. Det nødvendige udstyr og redskaber vil blive stillet til rådighed.

Det er gratis at deltage, og Vejle IF byder på en let frokost efter træningen.

Praktisk information
Sted: Vejle Atletik Stadion, Helligkildevej 2, 7100 Vejle
Dato: 26. maj 2019 kl. 11.00.

Program
11.00 – Velkomst
11.10 – Afprøvning og indstilling af RaceRunner samt opvarmning til diverse discipliner
11.45 – Træning
12.30 – Pause
12.45 – Træning og konkurrence med RaceRunning landsholdet
13.30 – Landsholdet fortæller om de oplevelser de har med i bagagen
14.00 – En let frokost og afslutning

Tilmelding
Ved tilmelding skal der oplyses følgende: Navn, højde, evt. kørestolsbruger (herunder elstols- eller manuel kørestolsbruger) samt ønskede discipliner på dagen.
Tilmeldingen skal ske pr. mail til Anne Svanvig på annesvanvig@gmail.com senest den 18. maj 2019.

Spørgsmål
Spørgsmål kan rettes til Line Vacker på mobil 42 25 76 20.