Parasport Danmark logo hvid.png

Ny el-hockeyklub i Gårslev for børn og unge med fysiske handicap

Med støtte fra Elsassfonden starter Gårslev Gymnastikforening i 2019 - understøttet af Parasport Danmark og Parasportsrådet i Vejle Kommune - den første el-hockeyklub i Trekantområdet.

Ny el-hockeyklub i Gårslev for børn og unge med fysiske handicap
Den kommende el-hockeyklub får hjemmebane hos Gårslev Gymnastikforening, der arbejder på at realisere projektet "Fitness for Alle".

Elsassfonden har støttet den kommende el-hockeyklub med 305.000 kr., og derudover har Parasportsrådet bevilget 80.000 kr. til projektet. Pengene skal gå til opstartsudgifter, der bl.a. udgøres af otte hockeysport-stole og andet opstartsudstyr. Disse stole kan udstyres med en ledsagerstyring, der monteres på ryggen af stolen, så også børn og unge med kognitive udfordringer, der ikke selv kan læse og lære spillet, kan få glæde af fællesskabet i holdsporten. Stolen giver dem altså mulighed for at være en del af et team i underholdende omgivelser og at deltage i stævner, der både afholdes af klubber i Danmark, men også i udlandet.

Omdrejningspunktet for den kommende el-hockeyklub i Vejle Kommune vil være Gårslev Gymnastikforening, der også vil danne hjemmebane for klubben.

- Vi er utrolig stolte over at kunne tilbyde el-hockey som den eneste forening i Trekantområdet. Der findes ingen lignende tilbud inden for en times transporttid, hvilket afholder mange familier fra at deltage i sådanne aktiviteter, og det ønsker vi at lave om på. Målgruppen vil primært være børn og unge med spastisk lammelse, men også andre med bevægehandicap er velkomne til at deltage i aktiviteten. Vi glæder os til at tage imod en masse glade børn og forældre i starten af det nye år, siger formanden for Fitness i Gårslev, Lars Fogt Andersen.

Foreningen er meget involveret i at realisere Foreningen Gårslevhallens investering i ”Fitness for Alle”. Det er en national kampagne, der skal skabe innovative og nytænkende tiltag, der gør fitness tilgængelig for mennesker med bevægelseshandicap. Det unikke koncept, hvor personer med og uden nedsat bevægefunktionalitet kan færdes i samme idræts- og cafémiljø, er et tiltag, der forventes meget af. I fremtiden er målet, at det vil skabe helt nye muligheder for handicappedes færden i idrætsmiljøer.

Tage Schmidt, der er formand for Parasportsrådet i Vejle Kommune, glæder sig også til, at det nye tilbud skydes i gang i starten af de nye år.

- Vi er glade for, at det tætte samarbejde mellem Gårslev Gymnastikforening, Parasport Danmark og Parasportsrådet har båret frugt. Som Parasportsråd ønsker vi på den ene side at understøtte den eksisterende parasport i kommunen, og på den anden side har vi et stort ønske om at skabe nye klubber og tilbud, præcis som det er sket her, udtaler Tage Schmidt.

Hvis du vil vide mere om den kommende el-hockeyklub er du velkommen til at kontakte formanden for Fitness i Gårslev, Lars Fogt Andersen på telefon 30 52 50 48.

 

Fakta

Elsass Fonden arbejder for at forbedre mulighederne for mennesker med cerebral parese (og deres familier og pårørende). Dette skal ske over en bred front – fra forskning over formidling af nutidig viden til direkte støtte til institutioner, foreninger og den enkelte. Cerebral parese, også kaldet CP, er latin for spastisk lammelse. Personer med cerebral parese (CP) kaldes også spastikere.

Kontakt
Peder Tind, Parasportskonsulent, pewti@vejle.dk, 22 13 70 29