Parasport Danmark logo hvid.png

Dybbøl IU’s håndboldhold hædret

Hvad der skulle have været et almindeligt møde med Sønderborg Kommune og Parasport Danmark blev i stedet til en festlig fejring af Dybbøl IU’s håndboldhold for spillere med udviklingshandicap, som fik tildelt Sønderborg Kommunes Sundhedspris 2020.

risen blev overrakt af Sønderborg Kommunes Sundhedsudvalg til trænerne Carolina Nordquist Clausen og Maria Yde Skaksen samt bestyrelsesmedlem Lars Hauge Damm.
Prisen blev overrakt af Sønderborg Kommunes Sundhedsudvalg til trænerne Carolina Nordquist Clausen og Maria Yde Skaksen samt bestyrelsesmedlem Lars Hauge Damm.

Med æren følger også 10.000 kr, og prisen går til holdets to trænere, Carolina Nordquist Clausen og Maria Yde Skaksen samt bestyrelsesmedlem Lars Hauge Damm.

Det var kommunens Sundhedsudvalg, der overrakte prisen, efter at holdet var blevet indstillet af Frederik Jensen. I indstillingen stod der blandt andet:

”Dybbøl IU er med til at sætte de perfekte rammer for en udsat målgruppe, som ofte har svært ved at tilpasse sig det almene foreningsliv. Carolina og Maria er de to trænere, der sammensætter en fantastisk træning, der er inkluderende for alle borgere med handicap. Lars er med i Dybbøl IU’s bestyrelse og sørger for at bringe holdet på bordet, når det kommer til haltider, sponsorater og fast drift. For nuværende er trænerne med til at udbrede håndbolden for borgere med udfordringer i det sønderjyske område. Ud over at give alle interesserede i kommunen mulighed for at spille håndbold arbejder de også på at udbrede håndbolden for målgruppen i de omkringliggende kommuner. Foreningen forsøger at udbrede sporten for målgruppen, så de ikke skal køre helt til Lemvig og Skjern for at spille kampe i Parasport Danmarks turnering (…) Fysisk og psykisk sundhed styrkes hos spillerne, og de gennemgår en kæmpe læring ved at indgå i praksisfællesskabet, hvor de defineres som medspillere og holdkammerater i stedet for udfordrede borgere. Medlemmerne nyder godt af fællesskabet og den fysiske aktivitet og udtrykker deres store glæde forud for og efter træningen.”

Læs mere om Dybbøl IU på https://haandbold.dybbol-iu.dk/