Parasport Danmark logo hvid.png

Børn og unge med CP på fodboldcamp

I dagene 28.-31. juli mødtes 27 børn og unge med cerebral parese i Korsør til fodboldcamp.

Det er anden gang, at fodboldcampen afholdes. Foto: FC Storebælt.
Det er anden gang, at fodboldcampen afholdes. Foto: FC Storebælt.

Deltagerne, der er i alderen 7-16 år, kommer fra hele landet og lever alle med cerebral parese (spastiske lammelser). Fodboldcampen var arrangeret af FC Storebælt og Elsass Fonden, der er den ene af Parasport Danmarks hovedsponsorer. Fonden har fokus på netop mennesker med cerebral parese og arbejder for at øge livskvaliteten for mennesker med CP og deres pårørende. De arrangerer 10-12 camps om året med forskellige aktiviteter, og i denne weekend var der altså fodbold og masser af socialt samvær på programmet i Korsør.

15-årige Magne Søndergaard Iversen fra Aarhus har nydt at være med:
– Det er fedt, fordi man har noget tilfælles, og man har lidt de samme problemer. Det er bare fedt at spille fodbold, synes jeg, for der kan jeg ikke mærke det lige så meget, fortalte han til TV2 Øst, der var forbi campen.

10-årige Gustav Theodor Ahm fra Allerød er enig og har fået nye venskaber i løbet af campen.
– Det er jo sjovt, fordi man også lærer nogle nye at kende, som man ikke kendte.

Det er særligt vigtigt for denne målgruppe at være fysisk aktiv, forklarer projektleder i Elsass Fonden Camilla Voigt:
– Fordi man har et fysisk handicap, skal man også være fysisk aktiv. Og nogle gange er det faktisk endnu vigtigere, for hvis de ikke er fysisk aktive, kan de få forkerte ledstillinger og kontrakturer i arme og ben, som gør, at de kan blive endnu mere hæmmede i deres fysiske udfoldelser.

Se hele indslaget på TV2 Øst herunder eller via dette link: Forrygende fodboldcamp for børn med udfordringer: - Det er det sjoveste | TV2 ØST (tv2east.dk)