Parasport Danmark logo hvid.png

Slip din indre danseløve løs

Aarhus har sat sig på det dansende Danmarkskort – for kørestolsbrugere. I et topprofessionelt dansemiljø og til medrivende toner svinges hjulene rundt, og livsglæden slippes løs.

Slip din indre danseløve løs

Verdens mindste storby har endelig fået en danseskole for kørestolsbrugere. I Just Dance Studios i Højbjerg instruerer polske Daga Rutkowska kørestolsbrugere i vals, slowfox, cha-cha-cha og rumba. De nemmeste af de ti konkurrencedanse, som der konkurreres i verden over - og hvert efterår i Vild Med Dans. Men det er kun en start, for når kørestolsholdet starter op igen til september, bestemmer deltagerne på ny, hvilke toner der skal danses til.

- Det har været fantastisk sjovt at danse og få bevæget kroppen til musik, fortæller Mette Nielsen, og fortsætter:
- Man bliver både glad i låget og let i kroppen af det, og så har det været rigtig sundt for mig at møde de andre.

Mette bor i Ikast, og kører gerne de tre kvarter til Aarhus, som turen tager. Udbuddet af idrætsaktiviteter for kørestolsbrugere i Ikast er ikke stort, og som hun siger kan det jo også nemt tage tre kvarter at køre fra det nordlige til det sydlige Aarhus.

Studiet i Aarhus er et ganske særligt sted. Her emmer af danseglæde og internationalitet. Cheftrænerne er Ashli Williamson og Bjørn Bitch, som har vundet otte guldmedaljer i sportsdanse og dermed slået verdensrekord. Det er dog ikke dem, der underviser kørestolsbrugere, men en af deres dygtige og entusiastiske elever Daga Rutkowska.
- Vi lever for dansen, og vil gerne være det bedste sted for alle at danse, siger Tina Christensen, næstformand i foreningen Just Dance Studios.
Og det er et dejligt sted at danse, uanset om målet er motion, hygge eller konkurrence.

Yderligere information

  • Start: Torsdag den 5. september 2019, kl 16. Herefter hver torsdag frem til den 12. december. Du er velkommen til at møde op til en gratis prøvetime eller blot til en kigger.
  • Hvor: Just Dance Studios, Søren Nymarksvej 25 A, 8270 Højbjerg. Undervisningen foregår på engelsk. Der kan lånes kørestole på stedet.
  • Pris: Kr. 1.150. Yderligere 50 kr. pr. gang, hvis man ønsker en gående Just-Dance-dansepartner.
  • Målgruppe: Just Dance on Wheels er for voksne, som vil lære at danse. Du kan komme alene eller sammen med din egen dansepartner. Danseforudsætning er ikke nødvendig.
  • Tilgængelighed: Indgangsforholdene er brugbare for kørestolsbrugere i såvel manuel som elkørestol, og toiletforholdene anvendelige.
  • Yderligere information: Mai-Britt Schmidt, tlf. 31 24 54 62 og Tina Christensen, tlf. 24 61 81 16 - eller find os på Facebook: Just Dance on Wheel