Parasport Danmark logo hvid.png

Kørestolsbanditterne ruller frem i Horsens

Der er plads til både spillere med og uden handicap i Horsens Rolling Bandits, der er en nystartet kørestolsbasketballklub i Horsens. Klubben åbnes af byens borgmester Peter Sørensen onsdag den 27. oktober, hvor der også er første træning.

Kørestolsbanditterne ruller frem i Horsens

Højt humør, konkurrence og masser af action er blandt ingredienserne, når den nystartede forening Horsens Rolling Bandits inviterer til den første træning i kørestolsbasket onsdag den 27. oktober klokken 17.30, og det er borgmester Peter Sørensen, der officielt åbner klubben i VIA Hallen på Chr. M. Østergaards Vej 4.

Horsens Rolling Bandits har blandt andet som ambition at give mennesker med et fysisk handicap mulighed for at dyrke idræt, og det er en kørestolsbasketballklub, hvor man sammen ønsker at skabe de bedst mulige rammer for medlemmerne – både sportsligt og personligt. Klubbens kerneværdier kan beskrives ved fællesskab, glæde, respekt, hjælpsomhed og udvikling, hvorigennem klubben ønsker at give medlemmerne de bedste oplevelser.

- Vores forening er for alle, som har lyst til at prøve kræfter med en ny sportsgren, og det er både for skadede og ikke-skadede. Horsens Kommune har ikke et aktivt tilbud til aktive kørestolsbrugere i øjeblikket, men det får vi nu, og vi glæder os til at tage imod de kommende medlemmer. Hvis man er kørestolsbruger og har lyst til at dyrke en idræt med en kammerat, der ikke er skadet, så er der mulighed for det, siger Kenneth Kammersgaard, der er formand for bestyrelsen i Horsens Rolling Bandits.

Samarbejde med Horsens IC
Horsens Rolling Bandits er også i dialog med storklubben Horsens IC omkring samarbejdsmuligheder, og der er stor interesse fra begge parter omkring et tæt samarbejde.

- Som en af Danmarks førende basketballbyer er det glædeligt, at der nu tilføres endnu en facet af spillet. Vi ser frem til samarbejdet og til muligheden for at hjælpe og udvikle parasporten i Horsens, siger Lennart Jensen, der er formand for Horsens IC.

Ambitionerne er store
Som klub går Horsens Rolling Bandits efter at udvikle kommende landsholdsspillere, samtidigt med at de har plads til medlemmer, der kommer for hygge og motionens skyld.

- Vi vil skabe en forening med et godt sammenhold, men vi vil også gerne udvikle til eliten. Den første sæson bliver en træningssæson med mange træningskampe, men derefter er målet at spille med i ligaen og gøre os gældende der. Der er plads til forskellige ambitionsniveauer, og vi håber på at lave to hold – et for øvede og et for knap så øvede, siger Kenneth Kammersgaard.

Fantastisk lokal støtte
Opstart af en ny hel forening og indkøb af udstyr er en stor opgave, som aldrig var lykkedes uden en fantastisk opbakning fra sponsorer og fonde. Opbakningen fra Schurs Fond, Familien Hede Nielsens Fond, Engell Friis Fonden og M5 betyder rigtig meget for Horsens Rolling Bandits, der ønsker at være synlige lokalt i og omkring byen, så endnu flere med funktionsnedsættelser får lyst til at dyrke parasport.

Derudover har større fonde som Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Jyske Banks almennyttige fond, Bevica legater, Elsass fonden, Vanføre fonden og Jascha fonden alle bakket fantastisk op!

Læs mere om kørestolsbasket ved at klikke her.

Se mere på: https://www.facebook.com/HorsensRB/ eller kontakt foreningens formand på HorsensRB@outlook.dk eller telefonnummer 31313630.