Parasport Danmark logo hvid.png

God energi, sved på panden og mulighed for nye fællesskaber

50 borgere med udviklingshandicap mødtes til Foreningsbazar 2019 på Viborg Idrætshøjskole.

God energi, sved på panden og mulighed for nye fællesskaber
Der var god aktivitet i hallen på Viborg Idrætshøjskole under Foreningsbazar 2019.

Onsdag den 11. september mødtes ca. 50 kampklare borgere til Foreningsbazar 2019 på Viborg Idrætshøjskole. Formålet med dagen var at præsentere borgere med udviklingshandicap for en lang række idrætsaktiviteter i foreningsregi i kommunen.

- Vi skal i Viborg Kommune gerne have endnu flere til at komme ud og bevæge sig aktivt i fællesskab med andre – og det gælder alle borgergrupper lige fra børn/unge og seniorer til borgere, der ikke nødvendigvis har den samme løbestil som alle andre. Derfor er vi gået sammen på tværs af forvaltninger og organisationer i samarbejdet omkring Foreningsbazar 2019, siger Lisbeth Jørgensen, idrætskonsulent i Kultur & Udvikling, Viborg Kommune.

Til foreningsbazaren var en række lokale idrætsforeninger repræsenteret herunder; B67 med fodbold, VHK med håndbold, KVIK med gymnastik, Starpetanque samt Viborg Handicap Idrætsforening med både hockey og bowling. Alle foreninger leverede en fantastisk indsats, og der blev kvitteret med kampgejst og store smil fra deltagerne.

- Det giver en god følelse at kunne præsentere kommunens borgere for et udvalg af de mange idrætsmuligheder, der er i Viborg. Det har været dejligt at opleve, at idrætsforeningerne har taget så godt imod arrangementet og deltagerne. Jeg kan garantere, at de mange kompetente trænere i foreningerne står på spring for at tage rigtig godt imod nye medlemmer inden for denne målgruppe, siger Line Damkjær Kruse, idrætskonsulent i Parasport Danmark.

Deltagerne på dagen kom fra en række bosteder og STU i kommunen.
- Vi håber at se mange af deltagerne i foreningerne hen over de næste par uger – nu er der i hvert fald sået et frø, og så må vi gøre, hvad vi kan for at motivere til, at denne foreningsbazar skaber et grundlag for videre ugentlig aktivitet i foreningslivet blandt deltagerne, siger Dorrit Nørgaard, frivillighedskoordinator inden for handicap, Viborg Kommune.

Foreningsbazaren er opstået i et tæt samarbejde imellem Viborg Handicapråd, Viborg Kommune og Parasport Danmark.