Parasport Danmark logo hvid.png

Hillerød Bueskyttelaug har budt velkommen til otte nye bueskytter med diagnoser

Hillerød Bueskyttelaug og Harløse Skole har med hjælp fra Parasport Danmarks projekt Superleder – Sammen om sport oprettet et bueskyttehold for specialskolens elever.

I Hillerød Bueskyttelaug er otte nye bueskytter startet til bueskydning hver mandag. Børnene går til daglig på Harløse Skole – en specialskole for elever med diagnoser inden for autismespektret. Hillerød Bueskyttelaug har åbnet dørene op for de nye bueskytter og givet dem mulighed for at blive en del af foreningsfællesskabet. Børnene bliver medlem af foreningen på lige vilkår med de andre medlemmer. Den eneste forskel er, at de får mulighed for at skyde på et tilpasset hold, og at der bliver taget hensyn til deres forskellige udfordringer.

Det nye bueskyttehold er startet op i samarbejde mellem Hillerød Bueskyttelaug og Harløse Skole. I de første tre måneder deltager to pædagoger fra Harløse skole i træningen for at sikre en tryg opstart for både børnene og foreningen. Herefter fortsætter holdet som ethvert andet fritidstilbud, hvor foreningens trænere varetager træningen.

Projekt Superleder – Sammen om sport støtter børn og unge med funktionsnedsættelse i at blive en del af den almene idrætsforening. Idrætsforening og specialskole støttes til at oprette nye fritidstilbud i foreningen tilpasset skolens elevgruppe.

Læs mere om Superleder-projektet ved at klikke her.

Er I en idrætsforening, en specialskole eller en forældregruppe, der ønsker at oprette et tilbud for jeres børn, så kontakt projektleder Stine Sloth Jensen på tlf. 61 18 57 03 eller mail ssj@parasport.dk