Parasport Danmark logo hvid.png

VM-sølv til Danmark i paraskydning

Kasper Lousdal var næstbedst i PL-disciplinen 60 skud liggende på 50m med cal.22. sportsriffel ved VM i paraskydning. Resultatet sikrer Danmark en kvoteplads til de Paralympiske Lege i Paris 2024.

VM-sølv til Danmark i paraskydning
Kasper Lousdal (tv.) sikrede Danmark den første VM-medalje i paraskydning i 16 år. Foto: IPC

VM-debutant Kasper Lousdal skød sig torsdag til karrierens hidtil største resultat, da kun Emiraternes Abdulla Sultan Alaryani var bedre i R6-finalen i 50m liggende sportsriffel i Al Ain. Efter kvalifikationen var thyboen femtebedst blandt de 30 deltagende skytter, og i sin første VM-finale nogensinde tøjlede han nerverne og skød sit livs konkurrence. 

- Det er det største, jeg har oplevet. Det er mit første VM og min første finale, så jeg havde ikke forventet at tage en medalje med hjem. Det betyder rigtig meget for mig. I starten var det slet ikke gået op for mig, at jeg havde vundet sølv, men som det blev mere og mere klart for mig, blev jeg vildt glad og rørt. Nu skal jeg planlægge min træning og arbejde hårdt for at jeg også selv kan komme til PL på den kvoteplads, jeg har vundet til Danmark, siger 21-årige Kasper Lousdal.

I finalen skød han 247.9 point, mens guldvinder Abdulla Sultan Alaryani (UAE) lavede 250.5 point. Bronzen gik til tyske Natascha Hiltrop med 226.9 point.

Landstræner Jonas Jacobsson og landsholdschef Jens Møllenberg er begejstrede for VM-resultatet og den første danske VM-medalje i paraskydning i 16 år.

- Kasper vinder sølv foran et felt at topskytter, der flere gange har vundet medaljer ved VM og PL. Han viser, at har talent og potentiale til at kunne gå hele vejen. Det er en vanvittig flot præstation, han har leveret i dag, siger Jonas Jacobsson, mens Jens Møllenberg også hæfter sig ved, at Danmark nu er tilbage, hvor det er sjovt. 

- Vi kan se, at vores landshold siden sommeren 2021 har øget sit niveau, og vi har siden da haft et hold, der har præsteret og vundet medaljer. Vi kan nu for alvor se, at den satsning, og alt arbejdet, vi lægger i det, også viser sig at bringe dansk paraskydning tilbage på verdenskortet. Vi er nu det stærkeste landshold i Norden, konstaterer han.

VM i paraskydning i Al Ain, UAE, slutter i dag.

Samtlige resultater kan findes her.