Parasport Danmark logo hvid.png

VM-profiler til start ved DM i paracykling

Verdensmester Emma Lund er blandt de 20 deltagere i DM 2023, der afvikles omkring Farum søndag den 27. august.

VM-profiler til start ved DM i paracykling

En trio ryttere, der i denne måned har repræsenteret Danmark flot ved VM og EM i paracykling og kæmper for at sikre sig billet til de Paralympiske Lege i Paris næste år, har vendt snuden hjem for at køre om DM-guld.

- Vi er glade for at Emma Lund, Hávard Vatnhamar og Martin Heggelund, der alle har kørt nogle flotte internationale løb, stiller til start, og vi ser frem til gode dyster på ruten, lyder det fra arrangørerne fra Dansk Håndcykelklub.

I alt er 20 pararyttere til start i tre overordnede kategorier, hvor underklasser samt herre og damer er slået sammen for at skærpe konkurrencen:

C1-C5 H/D: Fysiske handicap, almindelige 2-hjulscykler, evt med proteser, drevet med benene.
T1-2 H/D: Fysiske handicap, 3-hjuls-Trikecykler, drevet med benene.
H1-5 H/D: Fysiske handicap, liggende/knælende på 3-hjuls håndcykler, drevet med armene.

Den største kategori er håndcykelrytterne med blandt andre Yasemin Kilec fra landsholdsets talenttrup, samt flere tidligere VM- og World Cup-ryttere.

Der køres både enkeltstart og linjeløb ved DM, og starten går kl. 10.30 på Bregnerød Byvej 2C i Farum, hvor der også er mål.

Paracykling på eliteplan er en lille men støt voksende idræt med Team Danmark-samarbejde. Sporten er kendetegnet af et fascinerende teknisk og socialt idrætsmiljø.

Kontaktpersoner
Peter Balle, Dansk Håndcykelklub
handbike.dk@gmail.com
Tlf.: 50 58 59 63

Jan Jørgensen, formand, Dansk Håndcykelklub
handbike.dk@gmail.com
Tlf.: 40 98 24 12