Parasport Danmark logo hvid.png

VM-guld til Danmark i Powerchair Floorball

En sand gyser af en VM-finale endte med dansk forløsning i form af en 4-3 sejr over Holland på et golden goal scoret af Anders Berenth.

Det danske landshold i Powerchair Floorball med VM-guldet i Schweiz.
Det danske landshold i Powerchair Floorball med VM-guldet i Schweiz.

Det danske landshold i Powerchair Floorball var nede både 1-2 og 2-3 i VM-finalen mod Holland, inden det til sidst lykkedes de guldhungrende danskere at vende opgøret og sætte det bedst tænkelige punktum på en forrygende uge i Schweiz.

- Der er blevet knoklet hele vejen rundt, og spillerne leverede bare en verdensklasse indsats. Inden de gik på banen til finalen, sagde jeg til dem, at de skulle gå derud og nyde det, gå derud og gøre sig fortjent og gå derud og tage den medalje. Og nu sidder jeg og kigger på den helt store pokal, lyder det fra landstræner Rasmus Yder.

Danskernes vej til titlen, der på forhånd var den erklærede målsætninger, bød på lutter sejre, og særligt i gruppespillet var Danmark i en klasse for sig og vandt de fire kampe over Finland, Tyskland, Australien og Spanien med en samlet målscore på 57-8.

I semifinalen blev det til en 3-1-sejr over værterne fra Schweiz, inden VM-titlen altså blev sikret mod Holland søndag eftermiddag.

Se eller gense VM-finalen her. 

Følg det danske landshold på Facebook her.