Parasport Danmark logo hvid.png

Vellykket testturnering før EM i kørestolsrugby

Forberedelserne er i fuld gang frem mod EM i kørestolsrugby til august i Vejle. Henover påsken har der været afholdt firenationersturnering på Musholm Feriecenter ved Korsør.

Vellykket testturnering før EM i kørestolsrugby
Danske Mark Peters i kamp mod Sverige. Arkivfoto.

Mens de fleste danskere nyder de solrige påskedage med familiefrokoster og afslapning, er der dømt anderledes hårdt arbejde for landets dygtigste kørestolsrugbyspillere.

Det danske landshold har sat Frankrig, Canada og Sverige stævne i ferie-, sport og konferencecentret Musholm ved Korsør. Med fuldt kampprogram torsdag til søndag er det en chance for landstræner Jason Regier til at se sit hold an mod udvalgte topnationer.
- Jeg er meget glad for den kvalitet og intensitet, jeg har set i spillet. Vi får prøvet nogle ting af både i forhold til opstilling og i forhold til de taktiske facetter, siger landstræneren.

Turneringen har resulteret i lutter danske sejre og sluttede søndag med dansk sejr på 51-49 i en spændende finale mod Frankrig. Canada blev nummer tre efter en storsejr over Sverige.

- Især kampene mod Frankrig og Canada har været på et højt niveau og meget jævnbyrdige. Det er rigtig gode mandskaber, og det er sejre, vi kan bruge til noget. Sverige er en lidt anden historie, de mangler en af deres profiler, og det gør en forskel, forklarer landsholdsspiller Mikkel Schöttel.

- Vi har brugt kampene til at få et par nye spillere integreret, men vi vil heller ikke vise alt, hvad vi kan endnu. Det gælder om at holde kortene ind til kroppen så tæt på EM, især i forhold til Frankrig som meget vel kunne blive dem, vi skal møde i en semifinale, siger Mikkel Schöttel.

Alt fokus rettet mod EM i Vejle
Sidste år blev der holdt en lignende træningsturnering også på Musholm, men det forestående EM på hjemmebane giver årets turnering en anden grad af alvor. Om mindre end fire måneder går det løs i Vejle, hvor der er to klare målsætninger: At skabe en fantastisk event, der igen sætter Vejle på landkortet som parasportens hovedstad, og at det for første gang nogensinde skal lykkes et dansk kørestolsrugbylandshold at kvalificere sig til de Paralympiske Lege i Tokyo 2020. Det sidste vil kræve en finaleplads ved EM.
- Vi bruger den her turnering til at prøve nogle ting af. Og så har vi endnu en forberedelsesturnering i juni i Polen, hvor det handler mere om finpudsning og sikre, at vi står helt skarpt til EM, siger landstræner Jason Regier.

Fakta om EM
EM i kørestolsrugby 2019 finder sted fra den 7.-11. august i DGI Huset i Vejle. Parasport Danmark og den internationale organisation for kørestolsrugby, IWRF, står bag arrangementet i samarbejde med Vejle Kommune, Sport Event Denmark og Parasport Danmarks hovedsponsorer: JYSK, Pressalit og Elsass Fonden.

Danmark er i pulje med England, Polen og Schweiz. To hold går videre til semifinalerne, vinder man en evt. semifinale, er man kvalificeret til De Paralympiske Lege i Tokyo.