Parasport Danmark logo hvid.png

Unified-partner: Det fedeste ved Special Olympics er fællesskabet

Lasse Nørgaard Frandsen deltog i marts som Unified-partner til Casper Wøbbe i herredouble ved Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi. Lasse vil især huske oplevelsen på grund af eventets evne til at skabe fællesskab blandt mange forskellige mennesker fra hele verden.

Unified-partner: Det fedeste ved Special Olympics er fællesskabet
Lasse Frandsen (tv.) og Casper Wøbbe i aktion ved SOWSG 2019. Foto: Parasport Danmark

Det næste stykke tid bringer parasport.dk en artikelserie om nogle af de atleter, der repræsenterede Danmark i Abu Dhabi.

- Det specielle var nok hele kulturen omkring eventet. Kulturen var en accept af forskellighed i forhold til alle de mennesker, der var samlet fra rundt omkring hele verden for at dyrke sport, siger Lasse Frandsen.

Derudover nød Lasse sit makkerskab med Casper Wøbbe, som han deltog sammen med i herredouble i Uni­fied-rækken ved badmintonstævnet.

- Det er en fed rolle at udfylde, fordi man giver noget af sig selv. Det er ikke ens rolle at vinde badminton­kampe men at skabe en god oplevelse for ens makker, og det kommer der en masse gode grin ud af.

World Summer Games er et event for Special Olympics-udøvere, som er idrætsudøvere med et udviklingshandicap. Lasse Frandsen nød sin tid som frivillig og anbefaler Special Olympics-konceptet til nye udøvere, der ikke allerede er del af foreningsidrætten.

- Jeg tror, andre vil synes, det er sjovt og givende at være frivillig i Special Olympics-konceptet. Jeg har i hvert fald nærmest haft en skyldfølelse efter World Summer Games, fordi jeg ikke har haft mulighed for at være frivillig i den lokale badmintonklub.

- Jeg synes, man som ny udøver skal komme ud i klubberne og prøve det mere end én gang. Klubmiljøerne er rigtig dygtige til at skabe nogle gode inkluderende og sociale rammer, og det handler lige så meget om den kande saftevand og de kanelsnegle, vi deler til træning. Der bliver skabt et specielt fællesskab, hvor man kan snakke om andre ting, end man måske lige kan med sine forældre, fortæller Lasse, som vi snakkede med på en telefonlinje fra Uganda.

Han lover selvfølgelig at fortsætte sit frivillige engagement i Lindholm Badminton Klub, når han kommer hjem.

Om Lasse Nørgaard Frandsen
Alder: 29 år
Idræt: Badminton
Klub: GUG Aalborg
By: Aalborg

Om SOWSG 2019
Special Olympics World Summer Games er verdens største idrætsevent for mennesker med et udviklingshandicap. Eventet blev i 2019 afholdt i Abu Dhabi med mere end 7.500 deltagere fra 195 lande. Heriblandt 86 danske atleter.

Om Unified Sports
Unified er et Special Olympics-koncept, hvor idrætsudøvere med og uden udviklingshandicap spiller på samme hold eller sammen som par. Tanken er, at atleter og Unified-partnere ved at træne og spille sammen knytter livsbekræftende relationer og opnår en gensidig forståelse, der er med til at nedbryde fordomme om mennesker med udviklingshandicap.