Parasport Danmark logo hvid.png

Unge para-atleter samlet på Pressalit Junior Sports Akademi

I weekenden 20.-22. september var 25 unge talenter fra talentholdene i atletik, CP-fodbold, ridning og svømning samlet til Pressalit Junior Sports Akademi, der blev afholdt i DGI Huset i Vejle.

Unge para-atleter samlet på Pressalit Junior Sports Akademi

Der var fokus på både træning, vidensdeling og socialt samvær for de 25 atleter i alderen 12-24 år samt deres 10 trænere og ledere. Idéen til juniorakademiet, der blev afholdt for sjette gang, kommer fra Pressalit Sports Academy, som afholdes for Parasport Danmarks eliteudøvere. Udøvere og trænere samles på tværs af idrætter til en fællessamling, hvor man tager emner op, som er fælles for alle, og deler viden og erfaringer.

Elitesport kræver mental styrke
Talenterne er blevet inviteret til Pressalit Sports Academy, fordi Parasport Danmark tror på, at de kan blive fremtiden stjerner. Men en karriere som eliteatlet kræver meget, ikke mindst på det mentale plan, som der derfor var sat fokus på i Vejle. Mentaltræner, sportspsykolog og landsholdsfridykker Camilla Salling Olsen introducerede blandt andet åndedrætsøvelser, der kan hjælpe atleterne med deres mentale styrke og med at blive bedre til at håndtere pressede situationer.

Derudover var der oplæg fra landsholdsspiller i kørestolsrugby, Sebastian Frederiksen, der netop sammen med landsholdet har kvalificeret sig til de Paralympiske Lege i Tokyo i 2020. Han skulle hjælpe med at forbedrede atleterne på, hvad det vil sige at være eliteudøver, og hvordan man bliver 100 procent klar til konkurrencer.

Det gav en brugbar indsigt for svømmer Camilla Witt:
– Det var godt at skrive ens ritualer og forberedelser ned og bagefter høre, hvor meget tid de andre sportsgrene bruger på forberedelse. Man får mere respekt for hinanden.

Udover at klæde talenterne på til at opnå deres fulde sportslige potentiale, var et af hovedformålene også at skabe et socialt miljø på tværs af idrætsgrenene. Derfor stod lørdag aften på hygge og spil.

Om søndagen var forældrene inviteret med til et oplæg om antidoping og klassifikation, som idrætskonsulent i Parasport Danmark Lykke Guldbrandt fra Parasport Danmark stod for. Det havde til formål at hjælpe både atleter og forældre til at forstå de internationale regler i de forskellige idrætter, så de er bedre forberedt.