Parasport Danmark logo hvid.png

Toyota øger chancen for flere danske olympiske og paralympiske medaljer

Toyota er olympisk og paralympisk toppartner frem til og med 2024 og vil gennem partnerskabet skabe endnu bedre forudsætninger for danske medaljer ved de Olympiske Lege og Paralympiske Lege. Det sker bl.a. gennem et såkaldt Team Toyota bestående af danske elitesportsfolk, der som rollemodeller skal være med til at fremme mobilitet for alle gennem idræt. Toyota har netop tilføjet EM-sølvvinder i svømning, Emilie Beckmann, og verdensmester i para-taekwondo, Lisa Kjær Gjessing, til teamet, der nu består af i alt fem topatleter.

Toyota øger chancen for flere danske olympiske og paralympiske medaljer
Svømmer Emilie Beckmann (tv) og parataekwondokæmper Lisa Kjær Gjessing med deres nye Toyota-biler. Foto: Toyota.

Ingen mennesker i verden skal i fremtiden være begrænset i deres mobilitet. Sådan lyder visionen fra Toyota, der i årene frem vil sørge for at udvikle produkter og serviceydelser, som gør det muligt for enhver – om man er 20 eller 90 år gammel, handikappet eller ikke-handikappet – at kunne bevæge sig frit omkring.

Toyota har opereret som bilproducent i over 80 år og træder med det nye fokus og den nye strategi ind i en helt ny fase, hvor virksomheden går fra primært at være bilproducent til at være producent og udbyder af bæredygtige mobilitetsløsninger.

Der skal dog mere end nye og innovative produkter og løsninger til for at kunne lykkes med den store mobilitetsvision. Toyota har derfor startet en bevægelse, der skal ændre folks generelle opfattelse af, hvad der er muligt og ikke er muligt. For intet er umuligt, lyder budskabet fra Toyota, hvis ”umulige” netop er at sørge for, at ingen skal være begrænset i deres mobilitet i fremtiden. Som olympisk og paralympisk partner frem til og med 2024 i Paris vil Toyota bruge verdens største scene til at udbrede dette budskab – i første omgang ved OL og PL i Tokyo i 2020.

Toyota-team med danske elitesportsfolk

Gennem det storslåede olympiske og paralympiske partnerskab benytter Toyota bl.a. elitesportsfolk som rollemodeller til at inspirere unge og ældre til at være den bedste udgave af sig selv. I Danmark har Toyota for nylig dannet et såkaldt Team Toyota bestående af danske elitesportsfolk, der alle har et mål om at komme til OL eller PL i Tokyo i 2020 og i bedste fald vinde guld til Danmark. Men samtidig har de ambitiøse sportsudøvere også en anden fælles mission sammen med Toyota – nemlig at fremme mobilitet gennem idrætten.

- Toyota har et ønske om at påvirke folks liv i positiv retning. Vi er som mobilitetsvirksomhed dedikeret til at hjælpe mennesker over hele verden til at bevæge sig gennem livet, overvinde forhindringer og opnå deres mål og drømme. Sportsfolkene på Team Toyota har alle personlige erfaringer med netop dette og er levende eksempler på, at det rent faktisk kan lade sig gøre at opnå det, der kan synes umuligt. Vil vi derfor bruge atleternes historier som inspiration og motivation for hver enkelt dansker til at opnå deres egne mål og drømme og ikke mindst til at blive den bedste udgave af sig selv, siger adm. direktør Frank Okoisor hos Toyota Danmark.

Nye ansigter på Team Toyota

Toyota har netop føjet to danskere til teamet i skikkelse af den kun 21-årige talentfulde EM-sølvmedaljevinder i svømning, Emilie Beckmann, og den firedobbelte verdensmester i para-taekwondo, 40-årige Lisa Kjær Gjessing.

De forfølger begge målrettet drømmen om at komme til de Olympiske Lege og Paralympiske Lege i Tokyo i Japan i 2020. Vejen dertil er for de to elitesportsfolk allerede begyndt, og aftalen med Toyota giver dem bedre vilkår for at opnå målet.

En af de ting, der har lettet hverdagen for dem begge, er, at de hver især nu kører i en hybridbil. Emilie Beckmann, hvis bil er en Toyota C-HR Hybrid, læser til daglig statskundskab på Københavns Universitet, og det kan som fuldtidsstuderende nogle dage være svært at få uddannelse til at passe sammen med træning.

- Bilen gør min hverdag nemmere og mere fleksibel. Jeg er ikke presset på, at jeg hele tiden skal cykle til ting. Det er okay, at der kun er en halv time mellem mine forelæsninger og min træning, for jeg kan stadig godt lige nå at køre hjem og få lidt mad hurtigt og så videre til træning. Det er bare en kæmpe gave, fortæller Emilie Beckmann.

Lisa Kjær Gjessing fik kræft i venstre håndrodsknogle for ni år siden og måtte have amputeret underarmen. I dag er hun raskmeldt fra kræften og dyrker para-taekwondo på højeste plan. Samtidig passer hun et fuldtidsjob som jurist og har både mand og to døtre derhjemme. Derfor er det altafgørende for hende med en bil for at få hverdagen til at hænge sammen.

- Jeg arbejder ikke i samme by, som jeg træner. Så der er rigtig meget kørsel, og jeg kunne ikke klare det uden en bil. Og så gør det jo ikke noget, at det er en økonomisk og miljørigtig hybridbil, påpeger Lisa Kjær Gjessing, der dagligt bruger nogle timer bag rattet af sin Toyota RAV4 Hybrid.

 

Bedre muligheder for at vinde medaljer

Hos Danmarks Idrætsforbund, som sammen med Team Danmark og Parasport Danmark er den formelle partner for Toyota i Danmark, glæder man sig over, at de danske medaljechancer nu er større ved kommende olympiske og paralympiske lege.

- Vi er super glade for partnerskabet med Toyota. Det giver os nogle øgede muligheder for at styrke forberedelserne til både OL og PL, som jo alt andet lige gør, at vi får bedre muligheder for at vinde medaljer til Danmark, siger adm. direktør Morten Mølholm Hansen hos Danmarks Idrætsforbund.

Udover Emilie Beckmann og Lisa Kjær Gjessing tæller Team Toyota også kajakroeren René Holten Poulsen, der jagter sin første OL-guldmedalje i 2020 ved sit fjerde OL, speedskateren Elena Møller Rigas, der til trods for manglende træningsfaciliteter i Danmark kvalificerede sig til vinter-OL tidligere i år og går efter medalje i 2022, samt para-atleten Daniel Wagner Jørgensen, som for nylig blev europamester og nu stiler efter guldet ved de Paralympiske Lege i 2020.

Toyota vil i den kommende tid føje endnu flere danske topatleter til Team Toyota og samtidig gennem det olympiske og paralympiske partnerskab bidrage til, at der skabes endnu bedre forudsætninger for, at danske atleter kan være med helt fremme ved de Olympiske Lege og Paralympiske Lege.

Om Team Toyota

Toyota har oprettet Team Toyota bestående af danske eliteatleter, der alle har eller har haft et mål, der ved første øjekast kunne se umuligt ud, men som de enten allerede har opnået eller stadig forfølger. Alle atleter i Team Toyota kører i Toyota hybridbiler. Læs om de enkelte atleter nedenfor: 

Elena Møller Rigas (speedskater) – sølvmedaljevinder ved World Cup stævnet i Calgary i Canada i december 2017 i disciplinen massestart for kvinder. Elena Møller Rigas’ umulige er at vælge en sportsgren som speedskating, uden der findes en eneste isskøjtebane til hurtigløb i Danmark, og på trods af det alligevel at kvalificere sig til OL som en af de bedste i verden. 

Daniel Wagner Jørgensen (para-atletik) – er benamputeret efter en gymnastikulykke i 2008. Daniel Wagner Jørgensen har vundet en sølvmedalje og to bronzemedaljer ved de Paralympiske Lege i atletik, er Europa- og verdensmester i længdespring samt europamester i 100 meter løb for para-atleter og jagter nu guldmedalje i både længdespring og 100 meter løb ved legene i Tokyo i 2020. 

René Holten Poulsen (kajak) – hentede i 2008 sølv ved OL i Beijing i toer-kajak. Senere er det blevet til et hav af både verdensmesterskaber og europamesterskaber. Men René Holten Poulsen har trods deltagelse i tre Olympiske Lege stadig guldet til gode. Med en vilje af stål jagter han derfor fortsat guldmedaljen ved sit fjerde OL i Tokyo i 2020. 

Lisa Kjær Gjessing (para-taekwondo) – har aldrig tabt en kamp i para-taekwondo og er firedobbelt verdensmester, europamester og Danmarksmester. For første gang er para-taekwondo på programmet ved de Paralympiske Lege i Tokyo i 2020, hvor Lisa Kjær Gjessing vil forsøge at fuldende samlingen af guldmedaljer. 

Emilie Beckmann (svømmer) – brød for alvor igennem ved EM på kortbane i december 2017 i Royal Arena i København, da hun svømmede sig til sin første mesterskabsmedalje som senior i 50 meter butterfly, hvor det blev til sølv. Emilie Beckmann er spået til at blive Danmarks nye store svømmestjerne og vil gøre alt for først at kvalificere sig og dernæst at tage medalje ved OL i Tokyo i 2020.