Parasport Danmark logo hvid.png

Topmotiverede danskere klar til VM i paracykling

Emma Lund og Martin Heggelund har tirsdag prøvekørt enkelstartsruten i Dumfries, hvor de begge kører kampen mod uret onsdag formiddag. Fredag gælder det linjeløbet.

Topmotiverede danskere klar til VM i paracykling

Ved UCI’s samlede verdensmesterskaber i cykling i Skotland gælder det nu paracykling på landevej. Danmark stiller med Emma Lund og Martin Heggelund, der begge kører Trike (T2), der er en trehjulet racercykel. Parasport Danmarks landstræner Jesper Hvalsøe melder om topmotiverede danskere, der begge skal ud at vise, at de har udviklet sig i 2023.

- Emma skal gå efter toppen af podiet. Hun har været blandt de bedste fire hele året med to bronze- og en sølvmedalje i årets World Cup. Hun er inde i en stabil udvikling, hvor hun bliver bedre til hvert løb, så en guldmedalje er ikke umulig, men de tre piger, hun kæmper med i toppen hver gang, er ikke sådan lige at jage væk fra toppen, siger Jesper Hvalsøe.

Sidste år fik 26-årige Emma Lund et gennembrud med en bronzemedalje i sin VM-debut i Canada, hvor hun sikrede Danmark en PL-kvoteplads til Paris 2024. I år stiller hun op som en af forhåndsfavoritterne og med Team Danmark-støtte i ryggen.

- Min træning er blevet meget mere intens og fokuseret, siden jeg er blevet en del af Team Danmark, og jeg glæder mig sindssygt meget til at give den fuld pedal herovre. Jeg går stærkt efter en podieplads, men vi ligger meget tæt i toppen, og jeg forventer hård kamp om medaljerne, siger Emma Lund.

For 39-årige Martin Heggelund er målet en plads tæt på top 10, lyder det fra landstræner Jesper Hvalsøe.

- Konkurrencen i Martins felt er benhård, men han har vist fremskridt hen over 2023, så vi krydser fingre for at de forbedringer, han har gjort i både træning og udstyr, giver pote, siger han.

Selv glæder Roskilde-rytteren sig til at komme i aktion.

- Et VM er altid enormt spændende. Jeg har eksperimenteret med et nyt styr og gear set-up, og det virker til og føles som om, at det er et godt tiltag. Nu er jeg spændt på at se, hvordan det fungerer i løb, og om det kan ses på mine tider, siger Martin Heggelund, der er første dansker på enkeltstartsruten omkring kl. 10 onsdag.

Emma Lund kører den 10,8 km lange rute ca. en time senere. Fredagens linjeløb afvikles på en 31,2 km lang rute, og begge danskere starter kl. 9.

Følg landsholdet i paracykling på Instagram og Facebook.

Se starttider og resultater fra VM i cykling her.