Parasport Danmark logo hvid.png

Eliteatleter har kurs mod Tokyo 2020

Den danske bruttotrup til de Paralympiske Lege var i weekenden samlet i Vejle for at udstikke kursen mod Tokyo 2020.

Eliteatleter har kurs mod Tokyo 2020
Landsholdet i kørestolsrugby, der allerede er sikret kvalifikation til de Paralympiske Lege i Tokyo, deltog på weekendens PSA i Vejle. Foto: Louise Dyring/DIF

Der er under 300 dage til åbningen af de Paralympiske Lege i Tokyo den 25. august 2020, og for de bedste danske para-atleter betyder det, at der er fuld fokus på legene. I samarbejde med Team Danmark og DIF, der for første gang er operationelt ansvarlig for den danske deltagelse i PL, havde Parasport Danmark derfor planlagt et Pressalit Sports Academy i de Paralympiske Leges tegn, da knap 100 atleter, trænere, holdledere og eksperter i weekenden var samlet på Vejle Center Hotel.

Akademiet, der siden 2006 har været en fast del af Parasport Danmarks elitearbejde, blev vanen tro åbnet af Pressalit-direktør Dan Boyter. Herefter fulgte oplæg og workshops, der introducerede de danske atleter til japansk kultur, PL-byen og rammerne i Tokyo, mediernes forventninger og det stabspersonale, der skal sikre optimale betingelser for atleterne under legene.

- Vi har valgt at sætte fokus på de Paralympiske Lege allerede i år, så både atleter og trænere er klædt godt på, når træningen intensiveres frem mod afrejsen til Tokyo. Samtidig har vi denne gang mange atleter, som skal deltage ved deres første PL, og vi håber derfor, at årets Pressalit Sports Academy har givet dem nogle idéer omkring, hvad de kan forvente, når det går løs i Tokyo, siger Parasport Danmarks elitekonsulent Jonas Schmidt Christensen.

Sideløbende med eliteatleternes program blev der også afviklet møder i Parasport Danmarks medicinske stab samt en workshop for trænere og holdledere omkring funktionel neurologi og præstationsoptimering.

Danmark er allerede sikret kvotepladser i cykling, kørestolsrugby og bordtennis, mens der frem til juni næste år skal kæmpes om PL-billetterne i de øvrige paralympiske sportsgrene.