Parasport Danmark logo hvid.png

Tobias Thorning Jørgensen er nomineret til Årets Fund

Danmarks 10 største talenter er blevet udpeget af DIF, Team Danmark og Politiken, der har fundet plads på listen til den 19-årige europamester i paradressur. Den endelige kåring af Årets Fund finder sted søndag 29. december.

Tobias Thorning Jørgensen er nomineret til Årets Fund
Tobias Thorning Jørgensen fik sit store gennembrud ved EM i paradressur, hvor han vandt to guldmedaljer. Foto: Louise Dyring Mbae

Tobias Thorning Jørgensen fortsætter med at høste anerkendelse og hæder for en 2019-sæson, der blandt andet har budt på DM-guld, EM-guld, EM-bronze, rådhuspandekager i København og en nominering til FEI-prisen Against All Odds. Nu er det DIF, Team Danmark og Politiken, der på baggrund af Parasport Danmarks indstilling, har peget på den unge rytter som et af fremtidens store sportshåb i Danmark.

- Det er vanvittigt fedt. En kæmpe ære for mig at være med i kapløbet om den pris. Det er virkelig nogle store, prominente sportsnavne, der har vundet den igennem tiden, og det er en stor personlig motivation for mig at blive anerkendt på den måde. Samtidig er det fedt at kunne være med til at skabe et navn for parasporten, siger Tobias Thorning Jørgensen.

Alle specialforbund har også i 2019 været inviteret til at indstille talenter, der har præsteret et spektakulært gennembrud inden for deres sport i det forgangne år. Den opfordring førte til 25 indstillinger, som komiteen bag Årets Fund har gennemgået og på den baggrund nomineret 10 kandidater til den endelige kåring søndag 29. december.

- Det er altid et særligt privilegium at gennemgå årets store gennembrud af danske talenter, når vi vurderer kandidaterne til kåringen af Årets Fund. Endnu en gang efterlader de 10 nominerede et samlet løfte om, at vi også i de kommende år kan se frem til danske toppræstationer på allerhøjeste internationale niveau, siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

- Jeg hæfter mig ved den positive mangfoldighed, som de 10 nominerede repræsenterer. Kun tre af dem er fra sportsgrene, der også havde en atlet nomineret til kåringen af Årets Fund sidste år. Det fortæller mig, at selv om Danmark er en lille nation, så fortsætter idrættens talentudvikling med at give stort udbytte, siger Niels Nygaard, formand i DIF.

Her er årets 10 nominerede præsenteret alfabetisk efter sportsgren.

Automobilsport
Frederik Vesti, 17 år. 13 sejre i det officielle FIA Regional F3 Championship førte til et overlegent samlet mesterskab mere end 100 point foran nærmeste konkurrent.

Cykling
Rasmus Lund Pedersen, 21 år. Startmotor på Danmarks 4.000 m-hold på bane, der i denne sæson har vundet EM-guld, VM-bronze og to World Cup-konkurrencen foruden at køre verdens næsthurtigste tid nogensinde.

Kajak
Mads Brandt Pedersen, 23 år. EM- og VM-guld på maratondistancen i U23- og seniorklassen.

Karate
Erika Batakujevic, 16 år. Guld ved U21-EM i kumite, bronze ved junior-VM i kumite.

Parasport
Tobias Thorning Jørgensen, 19 år. To EM-guld og en førsteplads på verdensranglisten i grad III. Kvalificeret til de paralympiske lege næste år.

Ridning
Emil Hallundbæk, 21 år. Førsteplads på den individuelle kvalifikationsliste til OL i ridebanespringning.

Sejlsport
Natacha Violet Saouma-Pedersen, 22 år og Mathias Bruun Borreskov, 23 år. Sølv ved U23-VM i den olympiske bådklasse Nacra 17.

Svømning
Alexander Aslak Nørgaard, 19 år. Den første danske VM-finalist i 1.500 m fri nogensinde med dansk rekord på distancen.

Tennis
Holger Rune, 16 år. Vinder af Franch Open og sæsonafslutningen for juniorer foruden turneringssejre i Italien og Frankrig. Nr. 1 på juniorernes verdensrangliste.

Volleyball
Sofia Nørager Bisgaard, 17 år. Guld ved de nordeuropæiske mesterskaber og første danske medalje på World Tour i beachvolley sammen med Cecilie Olsen. Sølv med U19-landsholdet og kåret som turneringens mest værdifulde spiller ved de nordeuropæiske mesterskaber.