Parasport Danmark logo hvid.png

To atletikudøvere udtaget til PL

PL-holdet vokser og senest er længdespringeren Bjørk Kjellman Nørremark og løberen Christian Lykkeby Olsen udtaget til at repræsentere Danmark ved de Paralympiske Lege i Tokyo fra den 24. august - 5. september.

Foto: Lars Møller for DIF og Team Danmark
Foto: Lars Møller for DIF og Team Danmark

Den danske PL-trup har nu officielt rundet 25 atleter, som i august skal afsted til Tokyo for at kæmpe om medaljer til Danmark. Senest er to PL-debutanter udtaget - længdespringer Bjørk Kjellman Nørremark og mellemdistanceløberen Christian Lykkeby Olsen. 

Længdespringers internationale debut

18-årige Bjørk Kjellman Nørremark fra Hvidovre, er et af de helt store talenter i dansk para-atletik. I august træder hun ind på Olympic Stadium i Tokyo og får international debut blandt verdens bedste para-atleter, når hun skal deltage i kvindernes længdespring i klassen T47. 

- Det er helt vildt. Jeg er så glad. Jeg tror næsten ikke, jeg forstår det, før jeg står i Tokyo. Det er jo noget af det største, man kan komme til. Og at komme til det i så ung en alder, det synes jeg er ret overvældende, fortalte Bjørk Kjellman Nørremark, da hun fik bekræftet sin udtagelse til de Paralympiske Lege. 

Bjørk har været en del af landsholdet i para-atletik siden 2019 og træner til daglig i Hvidovre Atletik og Motion. Bjørks handicap er medfødt og hun mangler sin venstre underarm.

Løber bliver atlet nr. 25 

Netop udtaget er også mellemdistanceløberen Christian Lykkeby Olsen, der nu runder den danske trup af som nr. 25. Til daglig træner 27-årige Christian Lykkeby Olsen i Sparta på Østerbro og han skal repræsentere Danmark på mellemdistancen, 1.500 m, i Tokyo. 

- Det er svært ikke at blive fuldstændig euforisk, når man får at vide, at man skal deltage ved de Paralympiske Lege. Det er jo bare den største scene, man kan træde ind på som para-atlet, fortæller Christian Lykkeby Olsen, der til daglig bor i Valby, men oprindeligt kommer fra Assens på Fyn.

- Jeg tror, det bliver en fuldstændig fantastisk sportslig oplevelse at være med og trække i den rød/hvide singlet og skulle repræsentere Danmark. Men også bare det at opleve den mangfoldighed, som der er til PL. Det tror jeg bliver en ret personlig og berigende oplevelse, fortæller Christian Lykkeby Olsen.

Christian Lykkeby Olsen er først blevet en del af para-atletikken indenfor det seneste år. Indtil da har han trænet i almen regi. Christian har en funktionsnedsættelse i højre arm og skulder, hvilket skyldes nogle nerveforbindelser, der blev beskadiget ved fødslen. Han deltager derfor i klassen T46. 

Den danske PL-trup 

Når Bjørk Kjellman Nørremark og Christian Lykkeby Olsen tager af sted til det legendariske Olympic Stadium i Tokyo, hvor atletik afvikles, er det i selskab med to erfarne danske para-atleter, nemlig diskoskasteren Kristel Walther og løber og længdespringer Daniel Wagner. Begge har tidligere deltaget ved PL.

Udover altetik er Danmark repræsenteret i bordtennis, badminton, kørestolsrugby, cykling, dressur, svømning og taekwondo. 

Læs mere om Bjørk Kjellman Nørremark her.

Læs mere om Christian Lykkeby Olsen her. 

 

DIF, Parasport Danmark og Team Danmark
Det er første gang, at DIF har det operationelle ansvar for de danske atleters deltagelse ved de Paralympiske Lege. Opgaven varetages i et tæt samarbejde mellem DIF, Team Danmark og Parasport Danmark.

Forberedelserne til de Paralympiske Lege kan følges på www.paralympiskelege.dk og på Facebook hos Danmark til PL. Det officielle danske OL og PL-hashtag er #allfordenmark.

Bjørk Kjellman Nørremark

Født: 25. september 2002
Hjemby: Hvidovre
Disciplin: Længdespring
Klub: Hvidovre Atletik og Motion
Klasse: T47
Handicap: Medfødt armdefekt (mangler venstre hånd)
Tidligere PL-deltagelse: Debutant
Udvalgte resultater: Kvalifikation til VM (udgik med skade)

Christian Lykkeby Olsen

Født: 22. december 1993
Hjemby: Assens
Bopæl: Valby
Disciplin: 1500 m
Klub: Sparta
Klasse: T46
Handicap: Duchenne Erbs-parese (beskadigede nerveforbindelser i højre arm og skulder)
Tidligere PL-deltagelse: Debutant
Udvalgte resultater: Guld ved Grand Prix stævne i 2021