Parasport Danmark logo hvid.png

Tine Teilmann tildelt DIF’s ærestegn

En overrasket og rørt Tine Teilmann fik på lørdagens årsmøde i Danmarks Idrætsforbund overrakt DIF’s ærestegn, da hun takkede af efter 12 år i bestyrelsen. Hun fortsætter i Parasport Danmarks bestyrelse.

Afgående formand for DIF, Niels Nygaard, overrækker DIF's ærestegn til Tine Teilmann. Foto: Lars Møller/DIF.
Afgående formand for DIF, Niels Nygaard, overrækker DIF's ærestegn til Tine Teilmann. Foto: Lars Møller/DIF.

– Jeg vidste ingenting, men jeg blev virkelig rørt og glad – og efterfølgende også virkelig stolt, lød det fra Tine Teilmann dagen derpå efter et dramatisk årsmøde i DIF, der bl.a. også bød på kampvalg om formandsposten.

Den fornemme anerkendelse gjorde stort indtryk:
– Der kørte en hel masse igennem hovedet. Hold da op – er det lige mig, det sker for, siger Tine, der på årsmødet takkede af i DIF’s bestyrelse, da hun faldt for den 12 års-regel, hun i sin tid selv var med til at indføre, og som skal sikre, at der sker løbende udskiftning af bestyrelsesmedlemmerne.

Niels Nygaard (t.v.), Tine Teilmann og formand for Parasport Danmark, John Petersson (t.h.).

Drevet af at gøre noget for andre
Tine Teilmann har været engageret i idrætspolitik både nationalt og internationalt igennem mange år. Hun er drevet af at gøre noget for andre – og selv at lære mere.
– Mine kerneområder er kvinder og diversitet, og jeg er stolt af, at der nu er en opmærksomhed på det i DIF’s bestyrelse. Sådan var det ikke, da jeg startede, så der har jeg i hvert fald sat et aftryk, siger hun og fortsætter:

– Jeg har et blødt punkt for mennesker, der ikke selv kan eller ikke har de samme muligheder som andre. Det at gøre noget for, at de kan få et godt idrætsliv, det driver mig. Jeg har arbejdet med idræt for mennesker med handicap, for sårbare grupper, med integrationsindsatser, veteranprojekter og sindslidende. At varetage deres interesser er noget af det, jeg brænder for, siger hun og opfordrer alle, der overvejer det, til at kaste sig ud i idrætspolitisk arbejde.

– Det er rigtig sjovt at være med til at lægge en overordnet linje, og man lærer utrolig meget af at være med i bestyrelsesarbejdet. Man bliver dygtigere af det. Jeg kan kun opfordre alle, der overvejer det, til at melde sig under fanerne.

Fortsætter i Parasport Danmarks bestyrelse
Det var Parasport Danmarks bestyrelse, hvor Tine Teilmann også sidder, der indstillede hende til DIF’s ærestegn. I indstillingen fremhævede bestyrelsen bl.a. Tines engagement i parasporten siden midten af 1980’erne, hvor hendes store indsats på bredde- og rekrutteringsområdet blev en af forudsætningerne for udviklingen af parasporten. Hun kom ind i bestyrelsen i 2004, og som en del af det arbejde har hun internationalt involveret sig i IOC’s og IPC’s arbejde med at få flere kvinder involveret i idræt og idrættens ledelsesarbejde.

Selv om Tine Teilmann nu ikke længere er engageret i DIF’s bestyrelse, fortsætter hun sit engagement i Parasport Danmarks bestyrelse.
– Ja, der fortsætter jeg lidt endnu. Vi står jo også i en meget spændende tid med ny direktør, ny vision og nye fokusområder, og det glæder jeg mig til at arbejde videre med.

 

Om Tine Teilmann

 • Bestyrelsesmedlem i Parasport Danmark (2004 - )
 • Medlem af EOC Gender Equality in Sport Commission (2014 - )
 • Medlem af DIF’s bestyrelse (2009-2021)
 • Medlem af DBU’s Kvindekommission (2017-2018)
 • Medlem af IOC’s Sexual Haressment in Sport (2009-2019)
 • Medlem af IOC’s Women in Sport Commission (2006-2018)
 • Medlem af IPC’s Women in Sport Commission (2005-2018

Dramatisk årsmøde i DIF

DIF’s årsmøde 2021 lørdag den 19. juni blev et ualmindeligt spændende et af slagsen. Størst opmærksomhed var der om formandsvalget mellem de to næstformænd, Hans Natorp og Thomas Bach. Det faldt med stemmerne 76-71 ud til Hans Natorps fordel. Forinden havde afgående formand Niels Nygaard takket af efter 28 år i DIF’s bestyrelse.


Thomas Bach fortsætter som den ene af de to næstformænd i DIF sammen med Frans Hammer, som blev valgt til ny næstformand efter kampvalg med Lotte Büchert.

Der var også kampvalg valg til bestyrelsen. De nyvalgte bestyrelsesmedlemmer blev:

 • Kenneth Plummer (genvalgt for to år)
 • Rikke Rønholt (valgt for to år)
 • Jens Hornemann (valgt for to år)
 • Britta Riis (valgt for et år)
 • Jette Albinus (valgt for et år)

Læs mere på DIF | Hed dag i DIF