Parasport Danmark logo hvid.png

THE DANISH WAY TO ROCK: DOBBELT DANSK GULD AFSLUTTER VANVITTIGT VM I PARADRESSUR

De danske paradressurryttere har været helt ustoppelige ved VM på hjemmebane i Herning. Søndag afsluttede de verdensmesterskaberne på hjemmebane med guld til både Katrine Kristensen i grad II og Tobias Thorning Jørgensen i grad III.

Tobias Thorning Jørgensen og Jolene blev verdensmestre i freestyle med den rekordhøje bedømmelse 86,513% Foto: FEI.
Tobias Thorning Jørgensen og Jolene blev verdensmestre i freestyle med den rekordhøje bedømmelse 86,513%. Foto: FEI.

– Det hele spillede. Ja, det var helt vildt, og jeg er så glad og så stolt af Jolene. Hun er en helt fantastisk hest, og hun gav alt, hvad hun havde i dag.

Tobias Thorning Jørgensen og Jolene bliver bare ved med at sprænge rammerne i paradressurens grad III. I dag satte de to et historisk aftryk, da de efter flot udført program med høj sværhedsgrad sluttede af til tonerne af ”The Danish Way to Rock” og blev verdensmestre med svimlende 86,513%, der er den højeste score, der nogensinde er givet i grad III. Det var næsten ti procent højere end sølvvinderen, hollandske Lotte Krijnsen på Rosenstolz.

Landstræner Astrid Gemal var dybt imponeret, selv hun havde på fornemmelsen, at han ville ride over evne i dag:
– Det er fuldstændig vildt. Men han var sulten efter i går, hvor vi var så tæt på guldet i holdkonkurrencen, så havde på fornemmelsen, at vi ville se en ekstraordinær ridetur.

Katrine og Quater gjorde det igen
Også i grad II imponerende danske Katrine Kristensen og hesten Quater ved at vinde deres anden guldmedalje efter en forrygende freestyle. De kom over de magiske 80 procent med en bedømmelse på 80,354%. De to briter, Lee Pearson på Breezer og Georgia Wilson på Sakura, vandt hhv. sølv med 77,860% og bronze med 75,845%.

– Det er fuldstændig vildt! Det er næsten ubeskriveligt at have taget sin anden guldmedalje til et verdensmesterskab på dansk grund. Det er fantastisk, lød det fra en meget glad Katrine Kristensen, da DR Sporten mødte hende efter konkurrencen.

Også de sidste to danske ryttere leverede endnu engang flotte præstationer. 19-årige Karla Dyhm-Junge og Miss Daisy blev meget imponerende nummer fire i grad III med flotte 76,600% - sølle 0,02% fra bronzen. I grad V blev Nicole Johnsen nummer fem med 74,290% - meget imponerende af VM-debutanten, der kun har redet paradressur i få måneder.

Vanvittigt dansk VM
Danmark tager fra VM i Herning med i alt fire guldmedaljer – to til Katrine Kristensen og to til Tobias Thorning Jørgensen – og en sølvmedalje i holdkonkurrencen, og landstræner Astrid Gemal har naturligvis svært ved at få armene ned, når hun skal gøre status på VM:
– Det har været fuldstændig vanvittigt. Det havde vi ikke turdet håbe på, selv om jeg vidste, at de her ryttere havde et kæmpestort potentiale. De leverer et hav af personlige rekorder, og det er virkelig nogle ryttere, der formår at steppe op, har kæmpe tillid til hinanden og til mig og teamet og har givet os lov til at skrue lidt på nogle forskellige ting. Det er helt fantastisk at have et job som mit til sådan et VM, hvor det hele bare lykkes, smiler hun.