Parasport Danmark logo hvid.png

Tennisildsjæl nomineret til Årets Energibundt

Mette Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub er nomineret til DIF & Ørsteds pris 'Årets Energibundt' for sit store arbejde med tennis for børn med særlige behov.

Tennisildsjæl nomineret til Årets Energibundt
DR besøger Virum-Sorgenfri Tennisklub for at lave optagelser til SPORT 2019. Foto: Virum-Sorgenfri Tennisklub

Flere end 400 frivillige fra hele landet er siden oktober blevet indstillet til Årets Energibundt, der for fjerde gang bliver overrakt ved DR’s store show SPORT 2019 den 4. januar 2020 i Jyske Bank Boxen i Herning. Nu har et dommerpanel med repræsentanter fra DIF, Ørsted, DR Sporten og Sport One Denmark udpeget de tre nominerede, der kæmper om hæderen og 75.000 kr., og ligesom sidste år, hvor badmintonformand og Special Olympics-træner Gitte Paulsen løb med titlen, er der velfortjent anerkendelse af en af parasportens helte.

Mette Rytsel er både træner, spiller og tilrettelægger i Virum-Sorgenfri Tennisklub, der indstillede hende til Årets Energibundt, fordi "hun på inspirerende vis har formået at styrke, udvikle og nytænke idrætslivet i lokalområdet og tennissporten. Hun har formået at få vores forening til at åbne sig, åbnet tennissporten og inddraget nye målgrupper, herunder børn med særlige behov, som traditionelt ikke har den store berøring med foreningsidrætten. Hun har med sit store særlige engagement og energi gjort ting muligt, som umiddelbart virkede umuligt og ikke det mest naturlige for et medlem i en tennisklub"

I Virum-Sorgenfri Tennisklub står Mette Rytsel bl.a. bag skoletennis og familietennis - initiativer, der i høj grad er med til at skabe en rummelig klubkultur med et stærkt socialt fællesskab.

 - Tennis er en sport, jeg selv har haft glæde af hele livet, og derfor er det også dejligt at kunne give noget igen. Det er vigtigt, at man møder nogle andre mennesker end dem, de går i skole med. Jeg tror, det styrker dem på sigt, så de kan rumme andre mennesker og forskelligheder. Jeg synes, det er rigtig vigtigt, at vi har foreningslivet. Det er et godt fundament for et godt fællesskab, siger hun til orsted.com.

De øvrige nominerede til Årets Energibundt er Jesper Lundin fra basketballklubben BMS Herlev, der er fremhævet på grund af sin utrættelige energi og betydning for klubbens sociale sammenhold, samt Ole Thomsen fra Billund Cykel Motion på grund af sit store engagement og sin evne til at skabe de bedste fysiske og psykiske rammer.

DIF’s næstformand, Thomas Bach, siger i en pressemeddelelse fra DIF:

- Det er imponerende, at vi har modtaget over 400 indstillinger, og det har bestemt ikke været let at koge den store pulje ned til et finalefelt på tre kandidater. Men vi står nu tilbage med tre meget kompetente frivillige, som alle har ydet en formidabel indsats i det danske idræts- og foreningsliv.

De tre nominerede vil alle være med, når DIF og Ørsted overrækker prisen som Årets Energibundt den 4. januar til SPORT 2019 i Jyske Bank Boxen i Herning. Vinderen får 75.000 kr., hvor 50.000 kr. går til klubben og 25.000 kr. til vinderen selv. 2. og 3. pladsen får hver 10.000 kr.