Parasport Danmark logo hvid.png

Table Officials søges til VM i kørestolsrugby

Parasport Danmark søger frivillige Table Officials, der har lyst til at blive en del af VM i kørestolsrugby i Vejle i oktober 2022.

Table Officials søges til VM i kørestolsrugby
Table Officials til EM i kørestolsrugby i Vejle i 2019. Foto: leesfoto.net

I 2019 var Danmark vært for EM i kørestolsrugby, og i 2022 gentages successen - men i endnu større skala. Vejle bliver værtsby, når VM i kørestolsrugby kommer til Danmark fra den 8. - 17. oktober 2022. 

I den anledning søger Parasport Danmark folk, der har lyst til at blive en del af det store frivillige hold, der står bag VM i kørestolsrugby, ved at blive oplært som Table Official.

Hvad er en Table Official? 

En Table Officials opgave er at sidde ved dommerbordet i teams på fire personer under kampene. Hver Table Official skal holde styr på én af disse fire opgaver:

  • Scoresheet (Score og timeout)
  • Timekeeper (starter og stopper tiden)
  • Penalty Timekeeper (straffeboksen)
  • Shot clock (40 sekunders ur)

Hvordan bliver jeg Table Official?

Det er noget alle kan lære, men det kræver en uddannelse for at kunne sidde ved dommerbordet under et VM. Uddannelsen omfatter én dags oplæring, hvor man lærer om en Table Officials opgaver, og derefter får man praktisk erfaring, hvor man sidder ved dommerbordet under en kamp.  

Til at stå for uddannelsen er Carina Jørgensen som er Head of Table Officials under VM i kørestolsrugby. Carina har flere års erfaring som Table Official og beskriver det selv således:

- Som Table Official bliver du selv en del af kampene og spændingen, der er i hallen. Jeg har selv haft rigtig stor fornøjelse at være en del af de hold som Table Official både før, under og efter kampene.

Det er vigtigt for Carina, at man tager opgaven seriøst under kampene og at det skal være hyggeligt at være Table Official før og efter kampene.

Hør mere om opgaven som Table Official i videoen med Carina Jørgensen herunder: 

Vil du være en del af holdet? 

Hvis du gerne vil være en del af Table Official-holdet under VM i kørestolsrugby i oktober 2022, kan du kontakte Sebastian Frederiksen, for at tilmelde dig undervisningen.

Sebastian Frederiksen, Koordinator, Parasport Danmark
Mobil: 31951460
Mail: seb@parasport.dk