Parasport Danmark logo hvid.png

Svømmetalenter tankede selvtillid på hesteryg

Parasport Danmarks talenthold i svømning skulle lære at holde fokus og tage lederskab med deres kropssprog, da de var på kursus hos ”hestehviskeren” Mia Lykke Nielsen.

Parasport Danmarks talenthold i svømning til kursus hos hestetræner Mia Lykke Nielsen. Foto: Bettina Fisker
Parasport Danmarks talenthold i svømning til kursus hos hestetræner Mia Lykke Nielsen. Foto: Bettina Fisker

Der var hverken vand eller badetøj involveret, da syv unge svømmere fra Parasport Danmarks talenthold lørdag den 28. november var samlet på kursus. Træner Helle Kjær og holdleder Bettina Fisker havde i stedet sat svømmerne stævne på HabitusHuset Nordahl, der er et hesteassisteret bo- og dagtilbud for læring, oplevelser, træning og personlig udvikling.

- Ideen med kurset var at gøre svømmerne opmærksomme på, hvor meget de kan med deres krop og kropssprog. Det kræver virkelig hundrede procents fokus at styre en hest med kropssprog, og det er nødvendigt, at man tager lederskab. De egenskaber har svømmernes også stor gavn af til svømmestævner og i deres daglige træning, og derfor var det her en rigtig spændende mulighed, siger Bettina Fisker.

Svømmerne blev guidet igennem dagens program af Mia Lykke Nielsen, der er internationalt anerkendt for sin evne til at træne vilde heste samt problemheste med sit kropssprog. Hun havde svømmerne i ukendt farvand, da de skulle dirigere og senere ride på hestene uden saddel og tøjle, men efterfølgende var hun fuld af beundring.

- Jeg kan mærke, at svømmerne er vant til at præstere. De har været modige. Alle har bare kastet sig over udfordringen og har været gode til at holde fokus og ikke give op. Det er virkelig en kanon gruppe, lyder dommen fra Mia Lykke Nielsen.

Helle Kjær glæder sig over, at hendes unge svømmere har fået udbytte af kurset.

- De har udviklet sig rigtig meget. Vi kan tydeligt se forskel fra da de gik ind i ridehallen og gik i gang, til de kom ud efter deres forløb. Det har helt sikkert sat nogle tanker i gang og har styrket svømmernes tro på egne evner, siger talenttræneren.

For svømmerne, der kommer fra klubber over hele landet, var kurset også en kærkommen lejlighed til at mødes uden for bassinet.

- Det var dejligt at opleve andre sider af hinanden. Det tror jeg faktisk, vi kan tage med ind i svømmehallen. Så kan vi måske bedre bakke hinanden op og hjælpe hinanden til træningen. Det giver megagodt sammenhold at prøve noget nyt sammen, siger de.

Næste gang talentholdet samles er de dog tilbage i vandet, hvor fokus er på 2021-sæsonen.