Parasport Danmark logo hvid.png

Svær VM-start for Adam Nybo

Torsdagens storslalomkonkurrence ved Para Snow Sports World Championship i Espot i Spanien endte uforløst for danske Adam Bording Nybo, der dog viste gode takter i begge gennemløb.

Svær VM-start for Adam Nybo

Der var 20 deltagere til start i Adam Nybos klasse i storslalomkonkurrencen, og efter første gennemløb på den stejle og isede piste lå han nr. 17 – en godkendt præstation både teknisk og rent tidsmæssigt i forhold til den førende løber.

Adam Nybo og træner Visti Lindemann fik talt løbet igennem og under besigtigelsen til andet gennemløb fandt de et par steder på bakken, hvor Adam måske kunne vinde lidt tid.

I andet gennemløb starter løberne i omvendt rækkefølge, så den hurtigste fra 1. gennemløb starter til sidst. Her startede Adam rigtig godt og kom godt ned over de stejle passager, indtil skien i et sving faldt af, hvilket medførte et styrt. På det tidspunkt havde han næsten hentet et sekund på den løber, der var lige foran ham, men enden på VM i storslalom blev desværre en 'Did Not Finish'.

Det ærgrede naturligvis Adam Nybo, der ellers følte sig godt kørende:
– Jeg havde en ret god følelse over det første stejle stykke og kom også ret godt ind på det andet stejlhang. Efter lang porten ville jeg forsøge at køre den direkte linje, så jeg kunne bevare farten ned over det flade stykke mod mål. Jeg føler ikke, at det er et voldsomt slag, jeg får, da skien pludselig ryger af. Jeg kan selvfølgelig glæde mig over det halvandet gode løb, men er samtidig lidt bitter, når det kunne være blevet til mere.

For træner Visti Lindemann er der trods den umiddelbare ærgrelse mange gode ting at tage med til lørdagens slalomkonkurrencer:
– Det var en vanskelig bane og et rigtig stærkt felt, men der var gode forhold for løberne. Og særligt Adams andet gennemløb indtil styrtet er noget af det bedste skiløb, jeg har set fra ham. Det kunne være blevet en rigtig fornuftig placering i top 15, hvilket jeg ville have været tilfreds med hjemmefra. Nu må vi nærstudere videoen for at se, om det var en fejl på udstyret eller bare uheld, at skien faldt af, siger han og slutter:
– Vi bruger resten af eftermiddagen på at ærgre os, og så gør vi klar til en træningsdag fredag og ser frem mod slalom på lørdag.

Adam Nybo stiller til start i slalomkonkurrencen lørdag den 28. januar – følg med via disse links:

Det er anden gang i træk, at Adam Bording Nybo repræsenterer de danske farver ved VM med en 12. plads som bedste resultat. I 2022 gjorde han desuden en flot figur ved de Paralympiske Vinterlege i Beijing.