Parasport Danmark logo hvid.png

Stort fokus på paragolf

Gennem en række åbne paragolf-matcher ønsker Dansk Golf Union og Parasport Danmark at sætte større fokus på golf, som en sport for personer med handicap.

Stort fokus på paragolf

Dansk Golf Union (DGU) og Parasport Danmark ønsker at sætte mere fokus på golf, som en sport for personer med handicap. Flere og flere får øjnene op for de mange positive sidegevinster, der er forbundet med at spille golf. Her tænkes på livskvalitet, velbefindende og ikke mindst social netværksdannelse, der gælder uanset om man har udfordringer af fysisk eller psykisk karakter.

Årets første åbne paragolf-match spilles den 11. maj 2019 i Odense Eventyr Golfklub. Turneringen er åben for såvel handicappede som ikke-handicappede golfspillere. Der vil også blive afviklet en lang række åbne paragolf-matches landet over, for både handicappede og ikke-handicappede golfspillere. Se et overblik over de åbne matcher i bunden af artiklen.

Traditionsrig turnering og DM i paragolf
Der er også mulighed for at deltage i den traditionsrige Paragolf-Bornholm turnering fra den 26.-29. maj, der i år kan fejre 10-års jubilæum. Endelig er Brande GK vært for årets DM i paragolf, som afvikles den 14.- 15. september. Her kan der deltage spillere med et anerkendt fysisk handicap eller udviklingshandicap.

Jesper Hviid, der er paragolfkonsulent i DGU, opfordrer handicappede som ikke-handicappede til at melde sig til årets åbne matcher.

- I de fleste matcher spiller både handicappede og ikke-handicappede golfere med og mod hinanden. Det er vores erfaring, at netop denne kombination er en uhyre god, fornøjelig og effektiv måde at udbrede kendskabet til paragolf. Vi ser meget gerne at spillere, der ikke har et registreret fysisk handicap, men som døjer med f.eks. diabetes, skrantende bentøj eller andre udfordringer melder sig til i en eller flere at matcherne. Der er plads til alle, siger Jesper Hviid.Åbne paragolf-matcher 2019

Roskilde d. 8/6

Dronninglund d. 29/6

Frederikssund d. 13/7

Kellers Park d. 27/7

Brande d. 10/8 

Møn d. 17/8

Horsens d. 7/9

Nordborg d. 28/9

 

Tilmelding

Tilmelding til Paragolf-matches kan ske på www.golfbox.dk

Tilmelding til Paragolf-Bornholm turneringen kan ske på www.paragolf-bornholm.dk

Golferne opfordres til selv at holde øje med Golfbox.dk og klubbernes hjemmesider.