Parasport Danmark logo hvid.png

Stor opbakning til vellykket bocciastævne på Bornholm

En ihærdig indsats fra den lokale handicapidrætsforening gjorde det muligt at afvikle et bocciastævne på Bornholm i den forgangne weekend - for første gang i 11 år. Ikke færre end 40 spillere fra ti klubber stillede op.

Stor opbakning til vellykket bocciastævne på Bornholm

Rønne Idrætshal dannede rammen om sæsonens første bocciastævne, der kunne byde hele 40 spillere fra ti klubber velkommen. Initiativtager var den aktive bocciaspiller Brian Mattson lokale Handicap Idrætsforening Bornholm, der fik Handicap Idrætsforening Bornholm samt Parasport Danmarks idrætskonsulent på Bornholm, Arne Mikkelsen, med på ideen. Som et led i forberedelserne havde Brian Mattson været på rådhuset for at spille boccia med blandt andre borgmesteren, og klubben havde fundet lokale sponsorer, der bl.a. sponsorerede forplejning til deltagere og hjælpere. 

Klubben gjorde opmærksom på stævnet i lokalpressen, og det fik nysgerrige tilskuere til at kigge forbi. Det glæder den lokale initiativtager:
- Jeg er glad for, at det kunne lykkes at få stævnet til øen. Det var dejligt, at så mange kom forbi for at se boccia - det hjælper os med at udbrede viden om sporten, siger Brian Mattson.

Også formand for Handicap Idrætsforening Bornholm, Kim Jacobsen, var en glad mand:
- Jeg er meget stolt over, at vi kan være værter for sådan et stævne. En stor tak til dem, som har hjulpet os med at gennemføre stævnet. Vi er kun en lille idrætsforening, som tilbyder idræt og fællesskab for personer med funktionsnedsættelse. Derfor skal der lyde en stor tak til de frivillige under stævnet samt til vores sponsorer. Uden dem var stævnet nok ikke blevet til noget, siger han.

Formand for Parasport Danmarks idrætsudvalg for boccia, Jan Rasmussen, var også begejstret:
- Det har en stor betydning for bocciasporten, at der bliver afholdt stævner i alle hjørner af Danmark.

Resultater
Selve stævnet, der blev åbnet af formand for kommunens Kultur- og Fritidsudvalg, Niclas Fick, blev afviklet i fem klasser. Der blev spillet en dobbeltturnering i alle rækker på nær rampe-rækken, Så med 40 spillere fordelt på fem klasser var niveauet højt, da der kun er seks i hver klasse, som går videre til DM.

Vinderne af turneringen var:

  • Klasse 1, ramper: Tanija Madsen fra Nykøbing Falster HIF
  • Klasse 1, kaster: Jan Rasmussen fra  Nykøbing Falster HIF
  • Klasse 3: Bent Larsen fra Parasport Fredericia
  • Klasse 3 U: Sanne Nielsen fra Kolding Handicap idræt
  • Klasse 4: Klaus Andersen  fra Spætten (Næstved)  

Læs mere om boccia her. 
Se Handicap Idrætsforening Bornholm på Facebook her.