Parasport Danmark logo hvid.png

Stor opbakning til parasporten under årets Royal Run

En stor forsamling af para-atleter var i går mødt op for at gennemføre en half-mile på Frederiksberg, der satte fokus på parasporten på landsdækkende TV til årets Royal Run.

Stor opbakning til  parasporten under årets Royal Run
De mange fremmødte para-atleter stiller op til start på Frederiksberg Allé. Forrest ses det paralympiske hold side om side med de fremmødte RaceRunnere.

I går blev der for anden gang afviklet Royal Run i hele landet, og i den anledning deltog en lang række para-atleter i et særligt half-mile på Frederiksberg. Løbet bestod af to hold, ’Special Olympics holdet’ og ’det paralympiske hold’, der alle gennemførte de 800 meter op ad Frederiksberg Allé, mens folk heppede fra sidelinjen og løbet blev sendt på direkte TV.

- Jeg tror, at det giver rigtig meget til parasporten, at der bliver sat et fokus på det gennem løbet her på landsdækkende TV. Det viser, at folk med et handicap kan meget mere end man lige tror, og det er jo det vi alle sammen ønsker at få frem, fortalte bordtennisspilleren Sophie Walløe, der som deltager ved de Paralympiske Lege i Rio i 2016 var en del af det paralympiske hold.

De tidligere PL deltagere fik selskab af talentholdet Rising Stars, der er et bordtennishold for børn og unge med fysiske handicap, samt en gruppe RaceRunning-atleter anført af Mansoor Siddiqi, der er manden bag RaceRunning-disciplinen. De løb side om side med blandt andre Cathrine Rosengren, Thea Amalie Nielsen, Anders Lagergren, Noa Bak og Kasper Filsøe, der alle er en del af Parasport Danmarks bruttotrup til de Paralympiske Lege i Tokyo næste år.

- Jeg er med i dag for at støtte op om parasporten. Det er nok ikke alle der kender så meget til det, derfor synes jeg, at det er et rigtig fint arrangement at lave i dag. Der kommer større fokus på parasporten, og som atlet kan man føle sig lidt mere på samme hold som alle de andre sportsgrene og andre løbere. Selvom det kun er et half-mile, så er jeg glad for at få lov til at løbe her, og at vi alle sammen kan bevise, at vi kan være med, selvom vi har et handicap, fortalte badmintonspilleren Cathrine Rosengren om sin deltagelse ved dette års Royal Run.

På Special Olympics holdet kunne man blandt andet se en lang række af deltagerne fra det rekordstore danske Special Olympics-hold, der i marts 2019 deltog i Special Olympics World Games i Abu Dhabi. De løb side om side med atleter fra Helsingørs Klub Liv og Motion, der sidste år var medarrangør af Danmarks største idrætsbegivenhed for mennesker med udviklingshandicap, Special Olympics Idrætsfestival.

Parasportens half-mile var en del af en række løb på Frederiksberg, der blandt andet talte hospitalsklovne, eliteløbere og cykelryttere.