Parasport Danmark logo hvid.png

Stor dansk nedtur ved EM i goalball

De danske goalballkvinder drømte om at spille sig til PL i Tokyo 2020, men tabte i stedet samtlige opgør ved EM i Rostock og rykker nu ned i Europas B-række.

Stor dansk nedtur ved EM i goalball
Beritan Fener, Hazel Gezen og Anja Christensen udgør grundstammen på det danske hold. Foto: Lars Møller

EM i goalball blev en kæmpe skuffelse for det unge danske kvindelandshold i goalball. Senest under sommerens PL-kvalifikationsturnering i Fort Wayne, USA, beviste holdet ellers, at de i lange perioder kan bide skeer med nogle af verdens stærkeste nationer. Derfor var der også et spinkelt håb om, at Danmark med en stor præstation til EM i Rostock, Tyskland, kunne sætte sig på en af de sidste billetter til næste års Paralympiske Lege i Tokyo. Det kom holdet imidlertid ikke i nærheden af.

Danmark åbnede EM med et klokkeklart nederlag til Rusland på 4-14, og i de næste opgør tabte holdet både til middelmådige modstandere i form af Finland og Grækenland. Da holdet også tabte til Ukraine i sidste puljekamp, stod det klart, at de danske kvinder skulle møde Holland i et opgør om at undgå sidstepladsen ved EM. Her tabte Danmark 2-8 og cementerede dermed nedturen.

Den danske 10. plads betyder, at holdet næste år spiller i Europas B-række.

EM i Rostock blev vundet af Tyrkiet, der slog Israel 8-6 i finalen. Bronzen gik til hjemmeholdet Tyskland. Dansk topscorer i turneringen blev Anja Christensen med 11 scoringer.

Læs mere om EM i goalball her.