Parasport Danmark logo hvid.png

Stinna Tange stopper i ridesporten

Paradressurrytter Stinna Tange, der senest vandt VM-guld i 2018, har valgt at lægge ridekarrieren bag sig for at få mere tid til familie, venner og nye projekter.

Stinna Tange stopper i ridesporten
Stinna Tange fik sit store gennembrud ved de Paralympiske Lege i Rio 2016, hvor hun vandt to bronzemedaljer. Foto: Lars Møller

I et Facebook-opslag forklarer Stinna Tange sit stop med, at udsigten til igen at skulle starte forfra med en ny hest var for udmattende, mens et liv med mere frihed og fritid blev mere og mere fristende. Beslutningen kommer, efter at den fynske rytter tidligere på sommeren måtte vinke farvel til drømmen om at deltage ved de Paralympiske Lege i Tokyo pga. en skade til hesten Blue Hors Soletto.

Parasport Danmarks elitechef Michael Møllgaard Nielsen ærgrer sig over Stinna Tanges beslutning, men fremhæver samtidig hendes store betydning for parasporten og dressuren i særdeleshed.
- Vi har haft mange fornemme danske sportspræstationer på den internationale scene, hvor Stinna har været en af de helt store profiler og en stjerne i international paradressur igennem mere end 10 år. Hun har vundet mange medaljer til Danmark, men særligt klart står præstationerne ved PL i Rio, hvor hun fik sit store gennembrud med to bronzemedaljer, som siden blev fulgt af et dobbelt verdensmesterskab ved VM i USA i 2018. Der har været stor opmærksomhed omkring Stinna fra både medier, sponsorer og forbund, og hun har, som den verdensklasseatlet hun er,  formået at udnytte interessen til at blive en rollemodel og inspiration for andre ryttere og mange unge mennesker med et handicap. Jeg har svært ved at forestille mig et landshold i paradressur uden Stinna, og vi kommer til at savne hende på landsholdet og holder døren åben, hvis ridesporten igen kalder, siger han.

Stinna Tange fylder 27 i juli og har dyrket ridesport på topplan igennem 14 år.