Parasport Danmark logo hvid.png

Stem på din favorit til Danskernes Idrætspris

Indtil den 4. december er det muligt at stemme på den favoritkandidat, som man ønsker skal vinde Danskernes Idrætspris. Igen i år er der flere udvalgte parasportshold.

Stem på din favorit til Danskernes Idrætspris
Et af de nominerede tiltag er Midtmors Parasport der tilbyder idræt til børn med forskellige bevægelseshandicap.

Endnu engang skal Danskernes Idrætspris uddeles, og nu er der åbnet for afstemningen, så alle kan stemme på det idrætstiltag, som de synes fortjener at vinde prisen og de medfølgende 100.000 kr. Prisen uddeles af Dansk Idrætsforbund, e-Boks og P4. Danskernes Idrætspris er prisen, der hylder projekter og idéer, der hver dag året rundt styrker idrætslivet og er med til at give alle – store som små - gode oplevelser i idrætsforeningerne.

Siden starten af oktober har klubber og foreninger landet over kunne indstillet deres bud på en vinder. Efterfølgende har en dommerkomité fra hvert P4 distrikt udpeget de tre bedste idrætsinitiativer, hvorefter alle nu kan stemme på deres favorit. De regionale kandidater, der får flest stemmer, går videre til den landsdækkende finale.

I år er der parasports-initiativer at finde blandt de udvalgte nominerede. I Midtmors Sportsforening har de opstartet Midtmors Parasport, der nu for første gang udbyder idrætstilbud til bevægelseshandicappede børn. Holdet fik sin opstart efter to hold forældre efterlyste et idrætstilbud til deres børn, og heldigvis var Midtmors Sport frisk på at starte op i samarbejde med disse forældre. Hos Midtmors Parasport bliver der lagt vægt på leg, motorik, bevægelse, boldspil m.m. og forældrene får dannet et uundværligt netværk.

Omkring nomineringen fortæller centerleder Keld Andersen fra Midtmors Sport: 

- Vi er helt vildt glade for nomineringen. Både børnene på holdet og forældrene er meget glade, og vi kan se at vores opslag på Facebook omkring nomineringen går helt amok. Det er lige ved, at vores jyske beskedenhed bliver sat på prøve. Vi håber selvfølgelig fortsat på stor opbakning i forbindelse med afstemningen, og vi kan se at folk fra nær og fjern er inde og stemme på os.

Blandt de nominerede findes endnu et spændende tiltag, da der i Trekantsområdet bliver udbudt holdet 'spinning for udviklingshæmmede'. Her får en række udviklingshæmmede faste rammer i et motionscenter, hvor deltagerne har mulighed for at knytte bånd til almenidrætten. 

Sidste år var det et parasportstilbud der løb afsted med prisen, da det blev LykkeLiga, der vandt Danskernes Idrætspris for at give flere børn og unge udviklingshæmmede muligheden for at kunne dyrke idræt. Stifter af LykkeLiga, Rikke Nielsen, har selv et barn med downs syndrom og syntes, at der var et hul i udbuddet af idræt til udviklingshæmmede. Initiativet voksede sig stort og inspirerede langt ud over Danmarks grænser. Derfor skulle initiativet honoreres med Danskernes Idrætspris.

Vejen til prisen

  • Fra onsdag den 2. oktober og frem til fredag den 18. oktober kunne alle nominere et projekt til Danskernes Idrætspris.
  • Da indstillingsperioden sluttede, udvalgte et dommerpanel de tre bedste kandidater i hvert P4 distrikt. Dommerpanelet består af en lokal eliteidrætsudøver, en lokal repræsentant for idrætten og en journalist fra den lokale P4-station.
  • Den 13. november afsløres det, hvilke tre kandidater, der går videre fra hvert P4 distrikt. Samtidig sættes afstemningen i gang, hvor danskerne inviteres til at stemme på det idrætsprojekt, de mener bør vinde Danskernes Idrætspris
  • Den 4. december slutter afstemningen. De tre projekter, der har fået flest stemmer, sendes videre til landsfinalen.
  • DIF’s bestyrelse afgør, hvem der vinder Danskernes Idrætspris 2019. Vinderen afsløres den 4. januar 2020 ved tv-showet, SPORT 2019

Læs mere om de nominerede tiltag og stem på din favoritklub her.