Parasport Danmark logo hvid.png

Status på DM i rekruttering: "Alle kan løbe med sejren"

De ni resterende klubber i DM i rekruttering har nu arbejdet på deres rekrutteringsindsatser i over et halvt år, og der er nu blevet gjort status på klubbernes tiltag. Vinderen skal findes til marts.

Status på DM i rekruttering: "Alle kan løbe med sejren"
En af de ni klubber er Svendborg Basketball Club, hvor de har startet basket- og cheerleaderholdet Wild Rabbits.

Deltagerne ved DM i rekruttering har nu siden sæsonstart været i fuld gang med deres indsatser, som skal få flere børn og unge med handicap inkluderet i foreningsidrætten.

DM i rekruttering er opstartet af Parasport Danmark med en målrettet indsats om at få flere børn og unge med handicap aktive i foreningsidrætten. I februar sidste år blev der åbnet op for, at idrætsforeninger kunne ansøge om at deltage i rekrutteringstiltaget. Konkurrencen løber fra 15. april 2019 til 15. marts 2020. Når vinderen skal findes til marts, får alle mulighed for at sættes sit præg på resultatet gennem en facebook-afstemning blandt de ni tilbageværende deltagere (Holstebro GF er udgået). De tre indsatser, der får flest stemmer, går videre til 'finalen', hvor en jury udpeger den endelige vinder af konkurrencen og 25.000 kroner som præmie.

Nu er rekrutteringsindsatserne over halvejs gennem konkurrencens forløb, og der er i denne sammenhæng blevet udarbejdet et 'status-katalog' over de ni deltagende klubber. I dette katalog kan der læses mere om, hvilke aktiviteter idrætsforeningerne har iværksat, deres største succeser, opmærksomhedspunkter og hvor mange nye medlemmer indsatserne indtil videre har genereret. Foreningerne giver samtidig deres bedste råd med på vejen, som andre idrætsforeninger kan lade sig inspirere af. 

Line Damkjær Kruse, der er projektleder på DM i rekruttering, glæder sig over de deltagende klubbers store engagement omkring rekrutteringen: 

- Jeg synes, at alle initiativerne er super gode. Alle kan stadig løbe med sejren, for de gør alle sammen en særlig indsats for målgrupperne i Parasport Danmark. På baggrund af tilbagemeldingerne fra alle deltagerne, er der nu 121 flere børn og unge med handicap i gang med at dyrke foreningsidræt. Det er virkelig flot gået af alle deltagerne.

Når vinderen skal findes til marts 2020, får alle mulighed for at sættes sit præg på resultatet. Der vil nemlig blive foretaget en facebook-afstemning blandt de ni deltagere. Blandt de tre indsatser, der får flest stemmer, udpeger en jury den endelige vinder af konkurrencen og de 25.000 kroner.

Du kan læse status-kataloget her

De ni deltagere i DM i rekruttering er:

  • Silkeborg IF, Fodbold
  • Svendborg Basketball Club
  • Virum-Sorgenfri Tennisklub
  • Københavns Idrætsforening For Udviklingshæmmede (KIFU)
  • Bramdrupdam Gymnastikforening
  • Viborg Svømmeklub
  • Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg (IH Aalborg)
  • Randers Freja, Håndbold
  • Viborg Gymnastikforening

Holstebro Gymnastikforening er udgået af konkurrencen.