Parasport Danmark logo hvid.png

Stærk dansk indsats ved EM i skydning

De fem danske landsholdsskytter høstede vigtig erfaring og leverede så flotte præstationer, at Danmark blev det bedst placerede nordiske land ved EM i Hamar.

Stærk dansk indsats ved EM i skydning

Den danske delegation tog til Norge med en ambition om at opnå finalepladser og måske en medalje. Begge dele blev indfriet på fornem vis, da rutinerede Jens Frimann vandt sølv efter en uhyre spændende finale i 10 m luft for riffelskytter, der er den mest krævende disciplin. I samme finale skød landsholdskollega Jan Winther også stærkt og endte som nummer fire, blot 0.3 point fra bronzen.

Derudover fik Danmark en samlet fjerdeplads for hold. Holdet bestod af Jens Frimann, Jan Winther og Kasper Lousdal, og de var tilsammen blot tre point fra bronzemedaljen.

Disse gode resultater betød, at Danmark i nationskonkurrencen blev placeret som nordens bedste. Det er en placering som Danmark aldrig har haft tidligere.

Vigtig erfaring til debutanter
To danske skytter debuterede i mesterskabssammenhæng, nemlig Ditte Ladager Clausen og Buster Antonsen. De blev begge klassificeret og blev placeret i de klasser, som landstrænerteamet havde forventet. Dermed er de klar til en målrettet indsats på den internationale arena, og de høstede begge værdifuld erfaring med at præstere ved et stort internationalt stævne.

Det danske hold er nu større og yngre, end det har været længe. Det glæder landsholdschef Jens Møllenberg:
– Det har været en meget lærerig tur for hele holdet, og det er fantastisk, at vi endelig har et 'rigtigt' hold. Truppen er bred, både hvad angår køn, alder, discipliner og funktionsnedsættelser, så det er et stærkt hold med fremtid i, og der er flere på vej til at supplere holdet op, siger han og fortsætter:
– Vi er meget tilfredse med landsholdets samlede præstationer og selvfølgelig stolte af Jens Frimann sølvmedalje til Danmark, det var et vigtigt mål i vores overordnede målsætning.