Parasport Danmark logo hvid.png

Specialskolebørn dystede i skolefodbold

Stemningen var i top og kampgejsten ikke til at tage fejl af, da omkring 200 specialskoleelever onsdag den 22. september dystede på Brøndbys baner til Special Olympics Skolefodboldturnering for spillere med udviklingshandicap og andre særlige behov.

Humøret var i top, da der blev afviklet Special Olympics Skolefodboldturnering 2021.
Humøret var i top, da der blev afviklet Special Olympics Skolefodboldturnering 2021.

”Ind over, William!”
”Ja da!”

Scoringerne blev fejret i stor stil, og både jubelråb, opmuntringer og ærgrelser over en brændt chance fløj gennem luften på Brøndbys baner, der dannede rammen om den østlige udgave af årets Special Olympics Skolefodboldturnering.

I alt deltog 20 hold fra 17 forskellige skoler på Sjælland, alle spillere med udviklingshandicap eller andre særlige behov. Efter mange måneder uden store stævner eller arrangementer med mange mennesker, var det tydeligt at se glæden hos de mange engagerede spillere og lærere, der nød både kampene, sammenholdet, loungeområdet, goodiebags og alt hvad der ellers hører et fodboldstævne til.  

– Det er fedt! Lød det samstemmende fra William Kjærsgaard Johansen og Nevin Schleimann fra Baltorpskolen i Ballerup, der nød at kunne være sammen med en masse kammerater.
– Det er fedt, at der ikke er mere corona, og det giver en noget luft, så man ikke bare sidder inde i et varmt klasselokale, lød det fra William.

16-årige Maja Bergsler Islin fra Hedelyskolen i Greve deltog sammen med sin klasse og går også til fodbold til daglig i klubben Stjernedrys. For hende er samarbejdet med holdkammeraterne det bedste:
– Vi har et rigtig godt samarbejde sammen – det giver et sammenhold, siger hun.

Det betyder også meget for hende at kunne gå til fodbold i en klub:
- Det giver sammenhold. Man får venner, og man kan bare tage op og spille sammen med andre.


Skolefodboldturneringen er blevet til i et samarbejde mellem DBU Sjælland, Brøndbyernes IF og Parasport Danmark. For formand for Brøndbyernes IF, Christian Barrett, er det naturligt for klubben at engagere sig i turneringen:
– Vi har nu i fem år haft et hold i klubben for spillere med særlige behov, og vi kan jo se, at det gør en kæmpe forskel for de børn, at de kan gå til fodbold. Det er en kæmpe glæde hver eneste dag at se, hvor meget det betyder, når vi laver nogle særlige rammer, så de kan være med. Og der passer det her fodboldstævne jo lige ind, så det er helt oplagt, at vi er med. Det er skønt at se så mange glade spillere og så stor opbakning i dag.

Den 29. september afvikles den vestlige udgave af skolefodboldturneringen i Silkeborg. Det er tyvende gang, at Special Olympics Skolefodboldturneringen afvikles.


Resultater

Ved stævnet i Brøndby blev der spillet i tre B-rækker og to C-rækker. De endelige stillinger blev:

B-række, pulje 1
1. Heldagsskolen Fuglsanggård
2. Hvidovre Heldagsskole 1
3. Lunten
4. Baltorpskolen

B-række, pulje 2
1. Sorgenfriskolen
2. De rummelige – Gl. Hjortespring Skole
3. Frejaskolen 1
4. FC Hedely

B-række, pulje 3
1. Engskolen 1
2. De døve hævnere – Baltorpskolen
3. FC Borgerskolen
4. Gruppen - Hummeltofteskolen

C-række, pulje 1
1. Hvidovre Heldagsskole 2
2. Kalvehave United
3. KCG – Grønnevangskolen
4. Engskolen 2

C-række, pulje 2
1. Harløse Skole
2. Den Musiske Helhedsskole
3. Skovmosen
4. E-klassen - Gungehusskolen