Parasport Danmark logo hvid.png

Special Olympics World Winter Games i Kazan er udsat til 2023

Tolv danske atleter skulle om få måneder have repræsenteret Danmark i kunstskøjteløb og floorball ved Special Olympics-vinterlegene, der nu flyttes til januar 2023 på grund af den globale Covid-19 pandemi.

Special Olympics World Winter Games i Kazan er udsat til 2023

Det er spredningen af Deltavarianten verden over, der nu har fået Special Olympics, organisationskomitéen i Kazan og den russiske regering til at udsætte Special Olympics World Winter Games. Beslutningen er truffet efter konsultation med WHO og eksperter i virusbekæmpelse verden over.

Selvom hverdagen i Danmark så småt er vendt tilbage, er situationen en helt anden i store dele af verden. Flere delegationer ville ikke have mulighed for at deltage i Kazan denne vinter grundet manglende adgang til vacciner og begrænsede muligheder for at teste og holde atleter i karantæne. Med mindre deltagelse taber Special Olympics World Games både sportslig værdi og mulighed for at skabe social forandring og inklusion for personer med udviklingshandicap, lyder begrundelsen.

Parasport Danmark-formand John Petersson udtrykker forståelse for beslutningen.

- Jeg har ondt af vores dygtige atleter, der har set frem til en stor sportslig og menneskelig oplevelse i Kazan, men samtidig har vi fuld tiltro til, at arrangørerne har truffet den rigtige beslutning. Det er klart, at deltagernes sundhed og sikkerhed vejer tungest, og det giver ikke mening at afvikle en udgave af Special Olympics World Games, hvor halvdelen af verden ikke kan være med, siger han.

Udsættelsen af Special Olympics World Winther Games i Kazan får ingen betydning for antallet af danske kvotepladser, og delegationsleder Anette Svejstrup, der er idrætskonsulent i Parasport Danmark, håber at atleterne er klar på at forberede sig ét år mere.

- Det er forståeligt nok nogle skuffede danske atleter og trænere, der sammen med deres familier nu skal lægge en helt ny plan. Men mit indtryk er, at alle er indstillet på at bruge ventetiden på at blive endnu dygtigere kunstskøjteløbere og floorballspillere, lyder det fra Anette Svejstrup.

Udsættelsen af vinterlegene betyder, at 2023 bliver et stort Special Olympics-år. Efter planen er der nemlig Special Olympics World Summer Games i Berlin i juni.