Parasport Danmark logo hvid.png

SPECIAL OLYMPICS IDRÆTSFESTIVAL FÅR SIN EGEN FAKKEL

Et af de gennemgående elementer ved Special Olympics Idrætsfestivalen er festivalflammen, der brænder under hele festivalweekenden og er en meget højtidelig del af åbnings- og afslutningsceremonien. Nu har festivalflammen fået sin helt egen fakkel, der blev afsløret onsdag den 3. april i Kolding.

Koldings borgmester, Knud Erik Langhoff, med EUD-elev Christian Lerche Ebbesen, der har designet faklen. Foto: Parasport Danmark.
Koldings borgmester, Knud Erik Langhoff, med EUD-elev Christian Lerche Ebbesen, der har designet faklen. Foto: Parasport Danmark.

Ved Special Olympics Idrætsfestivalen i Kolding i 2022 blev festivalflammen overleveret til værterne i en lanterne med et stearinlys. Det mente man i Kolding Kommune, at man godt kunne gøre bedre. Designbyen påtog sig derfor opgaven med at designe en rigtig fakkel til idrætsfestivalen, som fremover kan følge Danmarks største idrætsfestival for mennesker med udviklingshandicap.

Selve designopgaven blev lagt i hænderne på EUD-elev Christian Lerche Ebbesen, der er i gang med sidste del af sin uddannelse på erhvervsskolen HANSENBERG. Skolen bidraget med viden om, hvordan faklen kunne produceres, der kunne sættes en brænder i, og metalgrossisten Alumeco har hjulpet med at 3D-printe faklen i metal.

Onsdag den 3. april kunne Koldings borgmester, Knud Erik Langhoff, så afsløre faklen i Sydbank Arena. Resultatet er blevet en smuk fakkel, der er inspireret af Special Olympics idrætsfestivals logo.

Formand for Parasport Danmark, John Petersson, er begejstret:

- Vi er meget taknemmelige over den store indsats, Kolding Kommune, HANSENBERG og Alumeco har lagt i arbejdet. Med Christian Lerche Ebbesens smukke og gennemarbejdede design har faklen fået et helt unikt udtryk med stor symbolværdi, der matcher vores ambition om, at alle skal have mulighed for at tage del i idrættens fællesskaber, siger han og fortsætter: 

- De mange detaljer i faklens design tager udgangspunkt i Parasport Danmarks festivallogo med flammen, hjertet og personerne, der udtrykker sammenhold og fællesskab. Udsnittet med personerne i toppen danner ring om flammen, der symboliserer varme og glød, og som samler os i et fællesskab – præcis som idrætten gør.

Også hos erhversskolen HANSENBERG er der stolthed over at kunne bidrage til idrætsfestivalen:
– Vi er stolte over, at en af vores elever på uddannelsen til teknisk designer, Christian Lerche Ebbesen, har fået mulighed for – og sagt ja tak til – at designe den flotte fakkel. Det var en unik chance til at omsætte teori til praksis på en helt anderledes måde, hvor Christian Lerche Ebbesen designede faklen, mens faglærer ved HANSENBERG Christian Bo Jensen var bindeled mellem teori og udførsel. Og vi er naturligvis glade for på denne måde at kunne bakke op om Parasport Danmark og Special Olympics, siger uddannelsesleder ved HANSENBERG Mikkel Klingsten.  

Faklen skal nu til Frederikshavn, hvor værterne for årets Special Olympics Idrætsfestival er klar til at modtage den til åbningsceremonien den 24. maj i Arena Nord.

OM SPECIAL OLYMPICS IDRÆTSFESTIVAL 2024

Special Olympics Idrætsfestival afholdes den 24.-26. maj 2024 i Frederikshavn. Der er tilmeldt i alt 1.200 deltagere, som omfatter både idrætsudøvere, ledere, trænere og hjælpere. Idrætsfestivalen afholdes for niende gang og er et breddeidrætsarrangement for personer over 16 år med generelle indlæringsproblemer, udviklingshandicap eller andre særlige behov, uanset idrætsligt niveau. Idrætsudøverne dyster i 12 forskellige idrætsgrene. Der er stævnecentrum i Arena Nord, Harald Nielsens Plads 9 i Frederikshavn. 

Parasport Danmark og Frederikshavn Kommune arrangerer idrætsfestivalen i samarbejde med Handicapidrættens Fællesråd og Arena Nord. Festivalen er derudover støttet af Spar Nord Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Gerda og Hans Frederiksens Mindefond samt af Parasport Danmarks sponsorer JYSK, Pressalit, Elsass Fonden, OK og Coca-Cola.