Parasport Danmark logo hvid.png

Special Olympics Idrætsfestival åbner for tilmeldingen

Skal I have plads i Arena Nord, når Special Olympics Idrætsfestival skydes i gang i Frederikshavn den 15. maj? Fra onsdag er det muligt for klubber og institutioner at sikre deltagelsen i Danmarks største sportsfest for idrætsudøvere med udviklingshandicap.

Hvad er Special Olympics Idrætsfestival?

Om nøjagtig fem måneder ankommer op mod 1.000 idrætsudøvere med sports- og festtøjet i bagagen til tre forrygende dage i Frederikshavn. Traditionen tro skal de konkurrere i 12 Special Olympics-idrætter, teste og styrke deres fysik og sundhed i Healthy Athletes-programmet og feste igennem til den store festivalfest. Alt sammen med udgangspunkt i Frederikshavns idrætsmekka, Arena Nord.

-  Festivalen har sine faste traditioner, men Frederikshavn har så sandelig også nye tiltag og fantastiske faciliteter at byde ind med, og byens beliggenhed ved vandet vil komme til at spille en rolle. Det lokale foreningsliv har med borgmester Birgit S. Hansen i spidsen virkelig lagt sig i selen for at alle deltagere skal føle sig velkommen, siger Anette Svejstrup, der er breddekonsulent i Parasport Danmark og leder af Special Olympics Idrætsfestival.

Tilmeldingen foregår online på festivalhjemmesiden www.so-if.dk og skal ske gennem en idrætsklub, institution eller lignende. Der skal tilmeldes mindst én træner eller leder pr. idræt for at klubbens tilmeldinger er gyldige. I nogle idrætter er der et loft på deltagerantallet, og her sker tilmelding efter først-til-mølle-princippet.

- I populære idrætter som bowling og ridning, hvor vi også forventer deltagelse fra de nordiske nabolande, har vi sat et loft over antallet af deltagere, for at konkurrencerne kan blive afviklet optimalt og alle kan få en god oplevelse. Derfor er det også ekstra vigtigt, at man er i god tid med tilmeldingen, lyder det fra Anette Svejstrup.

Hvis der ikke er ledige pladser tilbage i favoritidrætten, opfordrer hun til, at man prøver sig selv af i en ny disciplin.

- Der er plads til alle uanset idrætslige færdigheder på Special Olympics Idrætsfestival, hvor udøverne klassificeres forud for konkurrencerne, så medaljestriden bliver fair og sjov for alle, siger hun.

Tilmeldingen til idrætsfestivalen i Frederikshavn løber frem til den 15. marts.

Kontakt
Anette Svejstrup, breddekonsulent i Parasport Danmark
Mail: asv@parasport.dk
Tlf.: 2099 0344