Parasport Danmark logo hvid.png

Special Olympics i Europa og EBU indgår TV-alliance

Special Olympics Europe Eurasia (SOEE) og den Europæiske Broadcasting Union (EBU) har indgået et partnerskab, der skal øge mediedækningen globalt af Special Olympics-idrætten for mennesker med udviklingshandicap.

Åbningceremoni ved Special Olympics World Games i Abu Dhabi 2019. Foto: Special Olympics
Åbningceremoni ved Special Olympics World Games i Abu Dhabi 2019. Foto: Special Olympics

Den nye aftale mellem SOEE og EBU kommer forud for Special Olympics World Winter Games Kazan 2022 og Special Olympics World Games Berlin 2023 og vil give langt bedre muligheder for, at public service-medierne under EBU kan dække legene i form af både transmissioner og nyhedsindslag. Det vil føre til øget synlighed og anerkendelse af atleterne, forventer SOEE.

- Vores partnerskab med EBU er en stor mulighed for at få budskabet om vores atleter og bevægelse ud til et endnu større publikum. Det er en ny platform for vores bevægelse, der har en rækkevidde på godt 90 lande verden over, og det er især et kraftigt boost til den europæiske dækning af de kommende lege i Kazan og Berlin, siger David Evangelista, der er præsident for Special Olympics Europe Eurasia.

Parasport Danmarks breddechef, Søren Jul Kristensen, håber at det vil smitte af på synligheden af Special Olympics i det danske medielandskab, hvor DR er medlem af EBU.

- Vi ønsker os meget større mediebevågenhed omkring Special Olympics-idrætten, og forhåbentlig kan aftalen mellem Special Olympics og EBU være et skridt i den rigtige retning. Vi vil arbejde for, at danske medier udnytter, at der fremover bliver bedre mulighed for at dække de store Special Olympics-begivenheder, siger han.

EBU er verdens førende sammenslutning af public service-medier og tæller 115 organisationer i 56 EU-lande og yderligere 33 partnere i Asien, Afrika, Australien og Amerika. Til sammen når de mere end én mia. mennesker verden over.