Parasport Danmark logo hvid.png

Spændende VM-modstandere venter Danmark

Det danske landshold skal bl.a. forsøge at slå de forsvarende verdensmestre Japan for første gang, når holdet den 10. oktober tager hul på det indledende gruppespil ved VM i kørestolsrugby i Vejle.

Landstræner Jason Regier (tv.), eventansvarlig Torben Nygaard (i midten) og 1. Viceborgmester i Vejle Dan Arnløv Jørgensen tog sig af lodtrækningen til VM i kørestolsrugby.
Landstræner Jason Regier (tv.), eventansvarlig Torben Nygaard (i midten) og 1. Viceborgmester i Vejle Dan Arnløv Jørgensen tog sig af lodtrækningen til VM i kørestolsrugby.

Torsdag var Rådhustorvet i Vejle en flot scene for lodtrækningen til gruppespillet ved VM i kørestolsrugby. De tolv bedste hold på WWR's verdensrangliste blev to af gangen fordelt i to indledende puljer af seks hold, hvorfra de fire bedste går videre til kvartfinalen. Til at forestå lodtrækningen fik Parasport Danmarks eventansvarlig Torben Nygaard selskab af elitechef Michael Møllgaard Nielsen, landstræner Jason Regier og Vejles 1. viceborgmester og formand for Kultur- og Fritidsudvalget Dan Arnløv Jørgensen.

For det danske landshold, der var mødt talstærkt op i Vejle, var lodtrækningen særligt interessant. Lodtrækningsproceduren i WWR er nemlig skruet sådan sammen, at værtsnationen selv får lov til at vælge, hvilken pulje holdet skal i, når de første 10 hold er fordelt.

Det var imidlertid ikke nogen let beslutning for Danmarks amerikanske landstræner Jason Regier, der skulle vælge mellem velkendte modstandere i pulje A eller mere ubeskrevne konkurrenter i pulje B. Efter noget betænkningstid sendte han danskerne i pulje B sammen med Japan, Australien, Canada, Brasilien og Colombia.

- Det var pest eller kolera. Jeg ville ønske, det var nemt og videnskabeligt, men det var virkelig en svær beslutning. De bedste seks-otte hold har alle en realistisk chance for at gå i semifinalen, så der er ingen let vej til kvartfinalen. Men du går efter den pulje, der giver os de bedste chancer for at nå langt, siger den danske landstræner. 

Han ser særligt frem til kampene mod de sydamerikanske hold.

- Det bliver virkelig sjovt at møde Brasilien og Colombia. Vi har ikke set dem før, så nu skal vi lære dem at kende. Australien og Canada kender vi lidt bedre, og i næste måned møder vi dem i vores testturnering Musholm Cup, lyder det fra Jason Regier.

Også landsholdsprofilen Sebastian Frederiksen glæder sig ved udsigten til at skulle møde nogle hold uden for Europa.

- I spillertruppen er vi rigtig glade for puljen. Det bliver nogle tætte og spektakulære kampe. Det er sjovt at møde hold, vi ikke normalt spiller mod. Og selvom det ikke gik så godt, sidst vi mødte Japan, tror jeg godt, vi kan presse dem på hjemmebane, siger han.

For holdkammerat Kaare Momme Nielsen er det kampen mod Australiens tidligere dobbelte verdensmestre, der bliver særligt interessant.

- Jeg vil sige, at vi er kommet i den sværeste gruppe, men vi har klart gode muligheder for at gå videre. Vi spiller nogle sindssygt fede kampe mod Australien, der først plejer at blive afgjort til allersidst, så det kan man virkelig se frem til at opleve i Vejle, lover han.

Et stort skridt nærmere VM
Med torsdagens lodtrækning i bakspejlet kan VM-værterne med Torben Nygaard i spidsen nu begynde puslespillet med at færdiggøre kampprogrammet. En ting er dog allerede besluttet, nemlig at Danmark spiller åbningskampen i Spektrum i DGI Huset Vejle, mandag den 10. oktober kl. 17.

- Med den pulje er det helt sikkert, at Danmark åbner VM med et brag af en kamp. Der bliver fuld knald på fra start, og hvis Danmark skal gøre sig forhåbninger om at tage en historisk VM-medalje, gælder det om at komme stærkt fra land, så det glæder jeg mig i hvert fald personligt enormt meget til at opleve, siger Torben Nygaard.

I pulje A, hvor Storbritanniens forsvarende PL-guldvindere fra Tokyo 2020 skal op mod USA, europamestrene fra Frankrig, Tyskland, Schweiz og New Zealand, forventer han også, at der bliver hård kamp om kvartfinalepladserne.

- De bedste europæiske er blevet bedre og bedre, og Storbritanniens sejr ved de Paralympiske Lege er en indikation af, at magtbalancen måske er ved at ændre sig i internationale kørestolsrugby. Men USA har været med i toppen altid, og de skal bestemt heller ikke undervurderes, siger Torben Nygaard.

Han forventer, at kampprogrammet kan offentliggøres medio juli, men allerede nu er det muligt at sikre sig en billet til VM via 2022wrwc.com

Lodtrækningen fra Vejle kan ses eller genses her.

 

Pulje A

Storbritannien

USA

Frankrig

New Zealand

Tyskland

Schweiz

Pulje B

Japan

Australien

Canada

Danmark

Brasilien

Colombia

Om VM i kørestolsrugby
Verdensmesterskabet afvikles i DGI Huset Vejle fra den 10.-16. oktober 2022 og samler de 12 bedste lande i verden i kampen om VM-trofæet.

Bag VM står Parasport Danmark, Sport Event Denmark og Vejle Kommune med støtte fra JYSK, Pressalit, Elsass Fonden og Musholm, der er hovedsponsor for kørestolsrugby i Danmark og nationalt træningscenter for det danske landshold.

Verdensranglisten i kørestolsrugby toppes af de forsvarende verdensmestre Japan foran Storbritannien og USA. Danmark er pt. nr. 7 i verden og vandt i foråret 2022 bronze ved EM i Paris.

Følg VM på Facebook og eventsiden 2022wrwc.com