Parasport Danmark logo hvid.png

Søg støtte til skitur

Lions Karup giver i samarbejde med Lions Norge unge med unge med handicap mulighed for at søge støtte til en skitur i Norge i marts.

Søg støtte til skitur
Det vil blandt meget andet være muligt at prøve sitski på turen til Beitostølen. Arkivfoto.

Skiferie er en populær ferieform, og der findes heldigvis tilpassede former for mennesker med forskellige typer af handicap. Det er således muligt at stå på ski, også hvis man f.eks. er lammet, benamputeret, har balanceproblemer eller har et høre- eller synshandicap.

I Norge er skisportsstedet Beitostølen gearet til personer med handicap uanset begrænsninger. Her er både udstyr, viden, kunnen og vilje til at gøre en indsats, så alle kan få glæde af at stå på ski eller snowboard. Det vil Lions Karup gerne give unge med handicap i alderen 18-25 år mulighed for at prøve, og derfor samarbejder de med Lions i Norge om en tur i dagene 22.-29. marts 2020.
– Det er Lions Norge, der betaler opholdet og stiller med uddannede folk, som tager med deltagerne rundt på pisterne alt afhængigt af handicap, forklarer vicepræsident Tom Pedersen fra Lions Karup til Ugeavisen Karup.

Mange muligheder
Aktiviteterne i Beitostølen spænder vidt. Det er den enkelte deltager, der bestemmer, om vedkommende vil løbe på langrendsskiløb, dyrke biathlon, alpinskiløb eller snowboard. Eller måske det hele. I følge Tom Petersen fra Lions Karup vil der også være mulighed for at prøve kiteskiing og yoga samt selvforsvar.
Deltagerne vil komme fra forskellige lande, og det er derfor et krav, at man kan kommunikere på engelsk.

Interesseret?
Hvem: Unge i alderen 18-25 år med et fysisk handicap (også syns- og hørehandicap)
Hvor: Beitostølen, Norge
Hvornår: 22.-29. marts 2020
Hvordan ansøger man: Kontakt Carsten Brøgger, Lions Karup, senest den 10. januar enten på telefon 51 91 07 03 eller på mail: carstenvbroegger@gmail.com

Kilde: https://ugeavisenkarup.dk/