Parasport Danmark logo hvid.png

Søg Parasport Danmarks jubilæumspulje og bliv en del af fejringen

I år fejrer Parasport Danmark 50 års-jubilæum, og i den anledning kan klubber søge en særlig pulje til afholdelse af jubilæumsrelaterede aktiviteter. Mange har allerede søgt og fået støtte fra puljen, så det er nu, hvis I vil nå at få del i midlerne.

I august blev der afholdt Paragolf-turnering i Brande Golfklub, hvor jubilæumspuljens midler gik til frokost til deltagerne og gavekort til vinderne.
I august blev der afholdt Paragolf-turnering i Brande Golfklub, hvor jubilæumspuljens midler gik til frokost til deltagerne og gavekort til vinderne.

Parasport Danmark blev stiftet den 31. oktober 1971 under navnet Dansk Handicap Idræts-Forbund. I år kan forbundet således fejre 50 års-jubilæum, og alle klubber og medlemmer inviteres til at være en del af fejringen.

For at kunne markere jubilæet i klubberne og til stævnerne er der tidligere i år oprettet en jubilæumspulje. Puljen er todelt, så der kan søges midler til lokale fejringer af jubilæet og til stævnekonkurrencer. 

Flere af Parasport Danmarks klubber har allerede gjort brug af jubilæumspuljen. Ved afholdelse af Pensionskassernes Paragolfturnering 2021 i Brande Golfklub blev midlerne brugt til at tilbyde alle deltagerne frokost, og i Hammerum IF Specialfodbold gik turen til Djurs Sommerland, hvor klubben fejrede 10 års-jubilæum og samtidig markerede Parasport Danmarks 50 års-jubilæum.

Endnu en dobbelt jubilæums-fejring blev afholdt, da Lavia København inviterede til middag for at fejre sit eget 70 års-jubilæum og samtidig markere Parasport Danmarks jubilæum.

Der er stadig midler tilbage, men det er nu, I skal ansøge, hvis I skal nå at have støtte til jubilæumsrelaterede aktiviteter.

Hvad kan der søges midler til?

Puljen er todelt:

50.000 kr. øremærkes til klubber, idrætsudvalg, idrætskontakter (på vegne af en idræt) eller andre, der laver idrætsaktiviteter for mennesker med handicap.
Her kan der søges om støtte, hvis man har en god idé til at fejre jubilæet lokalt – det kan være alt fra pizza efter træning til guldglimmer til et stævne, eller hvad der giver mening hos jer.

Send os en ansøgning med følgende oplysninger:

Navn (kontaktperson):
Idrætsgren:
Klub:
Hold:
Kort beskrivelse af, hvordan I vil fejre jubilæet:
Beløb, der ansøges om:

Ansøgningen skal sendes til Anette Svejstrup, asv@parasport.dk, tlf. 20 99 03 44. Der kan søges fra nu og resten af 2021, men midlerne fordeles efter først-til-mølle-princippet, og vi besvarer ansøgningerne hurtigst muligt.

50.000 kr. øremærkes til stævnekonkurrence
Alle de medlemsklubber, der deltager i Parasport Danmarks stævner i 2. halvår 2021, har mulighed for at lave en simpel lodtrækning blandt de deltagende hold, præmier til bedste mål, sjoveste detalje eller lignende. Præmien kan være et gavekort a 2.000 kr. til brug på holdet eller i klubben.

Idrætsudvalget/den arrangerende klub sender os en oversigt med flg. informationer senest 10 dage efter stævnet:

Stævne:
Dato:
Navn på stævneansvarlig:
Idrætsgren:
De deltagende klubber:
Vinder af konkurrencen (inkl. kontaktoplysninger):
Konkurrenceform (fx lodtrækning):

Sendes til Anette Svejstrup, asv@parasport.dk, tlf. 20 99 03 44. Gavekortene udloddes løbende i 2. halvår 2021, og indtil puljen evt. er tom.

Spørgsmål?

Alle klubber og idrætsudvalg med eventuelle spørgsmål kan kontakte Anette Svejstrup, asv@parasport.dk, tlf. 20 99 03 44.


Jubilæumspuljen har blandt andet støttet: 

Hammerum IF’s fodboldhold i Djurs Sommerland

I august var Hammerum IF Specialfodbold en tur i Djurs Sommerland for at fejre deres eget 10 års-jubilæum og Parasport Danmarks 50 års-jubilæum.

– Meget passende, da deltagelsen i Parasport Danmarks fodboldturnering igennem årene har givet os mange gode oplevelser og mange dejlige bekendtskaber i de andre klubber, fortæller Carsten Sjørvad.
I alt var kunne 32 spillere, trænere, forældre og søskende nyde en god dag. Entrébilletten var betalt af holdets egen sponsor, Hoppekids, mens frokost, is og vafler var betalt af Parasport Danmarks jubilæumspulje.  

Jubilæumsfejring i Lavia København

Den traditionsrige klub Lavia København kan i år fejre 70 års-fødselsdag. Det markerede de sammen med Parasport Danmarks 50 års-fødselsdag ved et arrangement i Grøndal MultiCenter den 25. august – med god mad, taler, anekdoter og refleksioner over fremtiden.

Den festlige markering var samtidig en optakt til Lavias generalforsamling, hvor der var nye vedtægter på dagsordenen. Sidstnævnte med en interessant ny retning, idet den i tråd med inklusionstanken ikke længere betegnes som en klub for mennesker med fysiske handicap men en klub, som tilbyder idrætsaktiviteter til mennesker med og uden handicap.

Pensionskassernes Paragolfturnering 2021

Lørdag den 14. august blev Pensionskassernes Paragolfturnering afholdt i Brande, og her sponsorerede jubilæumspuljen banesandwich og vand til deltagerne samt to gavekort a 500 kr.