Parasport Danmark logo hvid.png

Skydning: Dansk EM-sølv bryder 15 års medaljetørke

Veteranen Jens Frimann overraskede med en fornem sølvmedalje ved EM i paraskydning i norske Hamar efter en uhyre spændende finale i 10 m luft for riffelskytter. Landsholdskollegaen Jan Winther blev nummer fire.

Skydning: Dansk EM-sølv bryder 15 års medaljetørke

– Jeg kan slet ikke forstå det. Det er mit bedste resultat nogensinde, og jeg er meget glad – og også lidt overrasket. Jeg havde faktisk ikke sat næsen op efter en finale, men havde fokus på at få en god rytme igennem hele skydningen og på at holde nerverne i ro. Og det lykkedes jo egentlig meget godt, lød det med et smil fra Jens Frimann efter den nervepirrende og meget tætte finaleskydning.

Jens Frimann med EM-sølvmedaljen

Det er første gang i 15 år, at Danmark henter en EM-medalje – sidst var i 2007 Suhl i Tyskland, hvor Kazimier Mechula vandt EM-guld.

Fire danske skytter i aktion
I alt var tre mandlige danske riffelskytter var i aktion tirsdag i konkurrencerne i R1, som er herrernes 10 m luft i den stående disciplin. Det er den vanskeligste disciplin, og der var tilmeldt 17 skytter fra ti lande. Det er en disciplin, Danmark har fokus på, og tirsdag var Jan Winther, Jens Frimann og Kasper Hjort Lousdal i aktion.

Jan Winther og Jens Frimann kvalificerede sig til finalen. Jan Winther med en placering som nr. tre og et resultat på 617.5. Jens Frimann kom i finalen som nr. otte og nappede dermed den sidste plads med 607.5. I finalen begynder alle fra 0 point, og her endte Jens Frimann altså med den imponerende andenplads, mens Jan Winther fik en flot fjerdeplads. Konkurrencen blev vundet af Laslo Suranjii fra Serbien, mens bronzen gik Csaba Rescsik fra Ungarn tog bronzen.
Find alle resultaterne her

Hos damerne var Danmark repræsenteret ved debutant Ditte Ladager Clausen, der stod over for sin første internationale konkurrence. Målet for hende er at samle erfaring, og der er ingen forventninger til en god placering. I alt stillede 10 deltagere fra ni lande op, og som trods en god start endte Ditte som forventet på 10. pladsen.

Onsdagens konkurrencer
Onsdag den 16. marts skal Buster Mathias Antonsen skyde sin første internationale konkurrence i 10 m luft pistol P1. Her er der deltagelse af 21 skytter fra 13 lande. Derudover skal Jan Winther og Ditte Clausen i konkurrence som mixed team i 10 m luftriffel.

 

Konkurrencedage for de danske skytter

Onsdag den 16. marts
Kl. 9.15-10.30 10 m luftpistol herrer: Buster Antonsen
Evt. finale kl. 12.30-13.00

Kl. 15.00-15.30 Mix team (en herre og en dame) 10 m luftriffel stående herrer Jan Winther og Ditte Clausen
Evt. finale fra kl. 17.10

Torsdag den 17. marts
Kl. 9.30-10.20 10 m luftriffel liggende herrer og damer: Jan Winther, Jens Frimann, Kasper Lousdal og Ditte Clausen
Evt. finaler kl. 11.15-11.45

Følg konkurrencerne her: Shooting Para Sport Live Results (paralympic.org)

Om EM i paraskydning 2022

Den legendariske arena Vikingskipet i Hamar danner en flot ramme om World Shooting Para Sport European 10 m Championships. Samme sted afvikler ISSF (International Shooting Sport Federation) i den kommende uge også det almene EM.
Læs mere om EM i paraskydning her. 

Danske skytter ved EM er Jens Frimann fra Nykøbing Falster Skytteforening, Kasper Lousdal fra Boddum-Ydby Skytteforening og Jan Winther fra Bredstrup-Pjedsted Idrætsforening (alle riffelskytter) samt de nye ansigter i mesterskabssammenhæng: Buster Antonsen fra Skyttelauget Kgs. Lyngby og Ditte Clausen fra Haslev Handicap Idræt. Begge stiller op som pistolskytter.