Parasport Danmark logo hvid.png

Skuffende dansk indsats ved EM og Nations Cup i paragolf

Ingen af de danske hold nåede målsætningen om en podieplacering i Spanien. Danskerne kæmpede hele turneringen med udstyret og flere småskavanker.

Skuffende dansk indsats ved EM og Nations Cup i paragolf
Frederik Øie fra det danske Nations Cup-hold leverede en god indsats. Foto: Jesper Hviid

Det danske EM-hold kæmpede bravt i finaledagens singler i Spanien, men i stedet for avancement rykkede holdet ned på en skuffende 7. plads i den samlede EM-stilling. Sverige vandt suverænt med hele 20 slag mindre end Frankrig, som var 6 slag bedre end Holland på bronzepladsen.

Mere spænding var der om Nations Cup-trofæet. Danmark stillede her med to unge debutanter, Frederik Øie og Carl Christian Alstrup, som sammen med Flemming Rasmussen og paragolfens "grand old man", Louis Stendahl, skulle prøve at genvinde titlen. Men efter en lovende runde på andendagen, så rakte indsatsen på finaledagen kun til en skuffende 4.plads. Frederik Øie blev Danmarks bedste spiller med 32 point. Nations Cup blev vundet af Tjekkiet foran England og Spanien.

Holdkaptajn Jens Alstrup udtaler:
- Tre dages fight i dejlig varme i det sydlige Spanien er netop slut, men desværre uden at Danmark nåede målsætningen om top 3-placeringer. Vi havde gerne kvitteret overfor for DGU, Parasport Danmark samt paragolfens sponsorer, H. Daugaard Logistik, Pensionsselskabet og billigegolfbolde.dk med podiepladser. Men dels stak såvel svenskerne i EM-turneringen og tjekkerne i Nations Cup af. Respekt for det, men vi havde altså heller ikke meget tur i den med låneudstyr, manglende bagage, maveonder og ondt i ryggen.