Parasport Danmark logo hvid.png

Restriktioner forsvinder

Fra og med den 1. februar er det helt slut med restriktioner på idrættens område og i resten af samfundet.

Restriktioner forsvinder

Det meste af idrætten har på det seneste været forskånet for nedlukninger og hårde restriktioner, og fra og med den 1. februar forsvinder så de sidste restriktioner.

For idrættens vedkommende betyder det helt konkret:

  • At betalende tilskuere til indendørs idræt ikke længere skal deles op i sektioner af 500.
  • At der ikke er krav om coronapas i forbindelse med foreningsfitness og større publikumsarrangementer.
  • At der ikke skal bæres mundbind i idrætsfaciliteter.

Om indendørs arrangementer
I sin indstilling om afskaffelse af restriktionerne bemærker Epidemikommissionen, at I forhold til events, hvor mange personer samles stående til indendørs arrangementer kan arrangørerne i februar måned overveje at lave smitteforebyggende tiltag. Eksempelvis ved at opfordre til, at deltagere testes på forhånd, eller der opereres med øget afstand. Og det understreges, at hvis arrangørerne er private erhvervsdrivende, er det fortsat muligt at stille krav om coronapas.

Der er altså ikke tale om en konkret anbefaling. DIF og DGI lader det derfor være op til de enkelte foreninger at vurdere, om man ønsker at gøre brug af sådanne tiltag.

I ministerierne foregår der i øjeblikket en tværgående dialog om nogle eventuelle anbefalinger på børne- og ungdomsområdet i forbindelse med høj smitte. Derfor kan der på et senere tidspunkt komme information om anbefalinger som eksempelvis at klæde om hjemmefra. Der vil blive meldt ud, hvis det bliver relevant.