Parasport Danmark logo hvid.png

Power-Pernille er årets ildsjæl

Hun har været dybt engageret i parasporten siden 1999 og har påtaget sig alt fra at søge midler til idrætsaktiviteter, lave mad i klubbens cafeteria og til at køre spillernes sportsstole til Finland. I lørdags blev hun meget velfortjent anerkendt med Ildsjæleprisen 2020.

Power-Pernille er årets ildsjæl
Mogens Jensen fra Parasport Danmarks Breddeudvalg overrakte blomster og den medfølgende check på 5.000 kr. til Pernille Holm Sørensen.

Pernille Holm Sørensen har siden 1999 engageret sig i at skabe idrætsmuligheder for personer med handicap. Hun blev indstillet til Ildsjæleprisen af Henrik Rye Rasmussen, der er træner i LAVIA Aarhus samt assistenttræner for landsholdet. Han lagde i indstillingen netop vægt på hendes store engagement:
– Pernille engagerede sig, da hendes søn, der har cerebral parese, havde et ønske om at dyrke idræt, men manglede muligheder. Det fik Pernille til aktivt at søge, og siden har hun ikke blot været fokuseret på sin søns muligheder, men tværtimod haft fokus på også at skabe muligheder for mange andre personer med handicap.

Villighed, arbejdsiver og passion
– Pernille har gennem sin tid i handicapidrætten ikke blot været en frivillig, hun har været og er en ildsjæl. Hun er ikke bange for at lave noget, og der er ikke en opgave, der er for lille eller for stor. Pernille går ind til alle opgaver med 100 procent engagement. Eksempler er, når der skal søges midler til forskellige formål, der kan hjælpe medlemmer i LAVIA Aarhus, eller når der skal laves og serveres mad i foreningens cafeteria. Derudover har hun også været hovedarrangør for to større europæiske stævner i Powerchair Football i Aarhus, hvor 10 hold fra forskellige lande i Europa deltog.

Der er nærmest ikke det, Pernille ikke vil gøre, fortsætter Henrik Rye Rasmussen i indstillingen og giver et meget sigende eksempel:
– I maj 2019 deltog det danske landshold i Powerchair Football ved EM i Finland, og her skulle alle holdets sportsstole fragtes til. Den opgave tog Pernille hurtigt på sig og kørte hele vejen til Finland med spillernes stole, så de kunne deltage. Det er blot endnu et af mange eksempler på den villighed, arbejdsiver og passion, som Pernille besidder og udøver for handicapidrætten.

Overrasket på landsmøde
Lørdag den 27. juni blev der afholdt landsmøde i Powerchair Football-udvalget, og hvad der blot skulle have været et glædeligt gensyn med udvalget og repræsentanter fra klubberne, blev pludselig endnu mere festligt, da Pernille blev overrasket af Mogens Jensen fra Breddeudvalget. Han afslørede prisen og baggrunden for, at det netop blev Pernille, der vandt blandt de i alt ti nominerede:
– Pernille er valgt i et stærkt felt på baggrund af hendes mange års arbejde og engagement inden for Powerchair Football. Pernille er indbegrebet af en ildsjæl, så det er meget fortjent. Vi er glade for, at vi kan anerkende hendes store indsats med denne pris.

Selv blev Pernille meget overrasket og næsten helt mundlam, hvilket er en sjældenhed for hende:
– Tusind tak. Tak til Henrik og til Parasport Danmark. Jeg er utrolig glad for og stolt over at modtage denne pris, og at der bliver sat så meget pris på ens arbejde og engagement. Jeg ved ikke lige, hvad jeg skal sige – jeg er bare glad. Tak.
Til sidst slår hun fast, at hun ikke stopper her, men at vi også fremover kan nyde gode at hendes store indsats:
– Men mit arbejde holder ikke med det her!

Med prisen følger en check på 5.000 kr.

Også et stort tillykke til de øvrige nominerede til Ildsjæleprisen 2020:

• Brian Samsbo – floorball/hockey - LAVUK
• Jacob Lind – svømning – Møns Svømmeklub
• Jane Olsen – kørestolsrugby - Parasport Danmarks landshold i Kørestolsrugby
• John Sørensen – el-hockey - dommer i Parasport Danmarks el-hockey-turnering
• Karin Fjermedal Andersen - bestyrelsesarbejde - Klub Liv og Motion
• Mette Rytsel – tennis/padel - Virum-Sorgenfri Tennisklub
• Michael Skou Vestergaard – skydning - Globen Sport
• Palle E Petersen - paradart - Parasport Vejle
• Rikke Blomgren - Medicinsk Udvalg - Parasport Danmark