Parasport Danmark logo hvid.png

PLAKAT: DE PARALYMPISKE LEGE 2024

Den danske PL-plakat 2024 er illustreret af para-atlet Bjørk Nørremark og lavet i forbindelse med den danske deltagelse ved de Paralympiske Lege i Paris i 2024. Det er muligt at købe plakaten - alt overskud går til de danske atleters deltagelse i de Paralympiske Lege.

Længdespringer Bjørk Nørremark har illustreret PL-plakaten 2024.
Længdespringer Bjørk Nørremark har illustreret PL-plakaten 2024.

Plakaten fortæller en historie om inklusion og mangfoldighed i parasporten, og designet centrerer sig om det unikke i drømmen om at kvalificere sig til de Paralympiske lege i Paris 2024. Bjørk Nørremark, der er født uden det nederste af venstre arm, kæmper for at kvalificere sig til legene i længdespring. Her sætter hun selv flere ord på tankerne bag plakaten:

- Jeg ønskede at skabe et billede, hvor enhver para-atlet kunne genkende sig selv og føle sig repræsenteret. Derfor valgte jeg en abstrakt tilgang ved at male farverige kroppe i stedet for specifikke atleter, køn eller hudfarve. Kroppene afspejler mangfoldigheden af para-atleters forskellige udgangspunkter og funktionsnedsættelser, og plakaten er derfor et inkluderende rum for så mange som muligt. Kroppene strækker sig mod Seinen, der snor sig gennem Paris, samt det paralympiske symbol "agitos", som symboliserer atleternes rejse og målrettede stræben mod de Paralympiske Lege. Sportsudstyret svævende omkring kroppene afspejler ikke kun den fælles passion for sport, men også den exceptionelle viljestyrke, der driver paraatleter til at overvinde udfordringerne på deres vej. Det er et visuelt udtryk for paraatleters evne til at se muligheder frem for begrænsninger. Jeg håber, at plakaten giver alle et indblik i parasporten som et samlingspunkt og en inspirationskilde for mennesker både med og uden funktionsnedsættelser.

– Bjørk Nørremark 

Køb plakaten
PL-plakaten kan købes ved at klikke her.

Alt overskud fra salg af plakaten går til de danske atleters deltagelse i de Paralympiske Lege.