Parasport Danmark logo hvid.png

Perfekt dansk start på VM i kørestolsrugby

Foran et særdeles veloplagt hjemmepublikum i Vejle fik det danske landshold med en sejr på 62-45 over Brasilien en perfekt start på verdensmesterskaberne i kørestolsrugby.

Perfekt dansk start på VM i kørestolsrugby

Et tændt dansk landshold var i den grad klar til at skyde VM i gang på hjemmebane, og med sejren fik Danmark det bedst tænkelige start på turneringen, hvor Japan, Colombia, Australien og Canada venter i de næste indledende puljekampe.

Flere end 1.000 tilskuere havde fundet vej til DGI Huset i Vejle for at bakke Danmark op. De skabte en intens stemning på lægterne, hvor også H.K.H. Prinsesse Benedikte, der er protektor for Parasport Danmark, Vejles borgmester Jens Ejner Christensen, DIF-formand Hans Natorp samt en række eventpartnere, sponsorer og samarbejdspartnere, var at finde.

Tæt kamp
Danmark havde godt styr på både premierenerver og de brasilianske spillere i en kamp, der ender med cifrene 62-45 efter en flot og velspillet kamp, som gav spilletid til alle spillere. Danmarks nummer 10, Sebastian Frederiksen, blev kåret til kampens spiller. 

Kampe hele ugen
Danmark møder de forsvarende verdensmestre fra Japan i morgen, tirsdag den 11. oktober kl. 18, mens Colombia og Australien venter onsdag den 12. oktober hhv. kl. 10 og kl. 18. Torsdag den 13. oktober  spiller Danmark den sidste indledende puljekamp kl. 18 mod Canada. Fra fredag til søndag spilles placeringskampene. Alle kampe spilles i DGI Huset i Vejle.

Håber på stor opbakning
For spillerne betyder hjemmebaneopbakningen alverden, og efter en unik opbakning i samme arena ved EM i 2019 er der store forhåbninger til, at hjemmepublikummet i parasportens hovedstad kommer til at være den ekstra afgørende faktor, der skal give Danmark de sidste procenter, der skal til for at spille lige op med de allerbedste. I forhold til EM i 2019, hvor der til nogle kampe var udsolgt, er tilskuerkapaciteten udvidet betragteligt denne gang. Derudover er der skruet endnu mere op for festlighederne i hallen og i DGI Huset i det hele taget hvor der bl.a. er fanzone, fotoudstilling og underholdning for både store og små. 

Det er stadig muligt at sikre sig en billet - enten online via https://2022wrwc.com/tickets/ eller i døren. Billetterne koster mellem 50-70 kr. - børn under 18 år er gratis.

Derudover kan alle Danmarks kampe ses live på DR. Derudover streames samtlige kampe fra VM med internationale kommentatorer på Streaming | 2022wrwc.com


Læs mere om det danske VM-hold og den sportslige målsætning for VM
Læs mere om VM i kørestolsrugby 2022

VM I KØRESTOLSRUGBY 2022

VM i kørestolsrugby finder sted i dagene 10.-16. oktober i DGI Huset i Vejle. Danmark er i pulje B sammen med Australien, Japan, Canada, Brasilien og Colombia. I pulje A mødes Storbritannien, USA, Frankrig, New Zealand, Tyskland og Schweiz. Fire hold fra hver pulje går videre til kvartfinalerne, som spilles fredag den 14. oktober. VM-finalen afvikles søndag den 16. oktober kl. 16.
Se hele kampprogrammet og øvrig info om VM på 2022wrwc.com, hvor der også kan købes billetter.

Der er plads til ca. 1.500 tilskuere i Spektrum, og der er tæt på udsolgt til weekendens slutspil.

 

 

Verdensranglisten i kørestolsrugby toppes af de forsvarende verdensmestre Japan foran Storbritannien og USA. Danmark er pt. nr. 7 i verden og vandt i foråret 2022 bronze ved EM i Paris. Danmarks hidtil bedste VM-resultat er en 6. plads i 2014.

Læs mere om det danske landshold: Landsholdet er udtaget til VM i kørestolsrugby - parasport.dk

Bag VM står Parasport Danmark, Sport Event Denmark og Vejle Kommune med støtte fra JYSK, Pressalit, Elsass Fonden og Musholm, der er hovedsponsor for kørestolsrugby i Danmark og nationalt træningscenter for det danske landshold.