Parasport Danmark logo hvid.png

Parasvømning: Dansk EM-bronze i flot comeback

Karina Lauridsen sikrede Danmark en bronzemedalje på førstedagen af EM i parasvømning på Madeira, hvor også Amalie Vinther var i bassinet.

Parasvømning: Dansk EM-bronze i flot comeback

De to kvinder repræsenterer Danmark ved det første internationale mesterskab siden 2019. Amalie Vinther er allerede udtaget til de Paralympiske Lege i Tokyo, mens Karina Lauridsen først er trukket i konkurrencedragten igen i efteråret og derfor er ved at bygge konkurrenceniveauet op. Nogle husker hende måske fra slutningen af 2000’erne, hvor hun bl.a. vandt guld og bronze ved de Paralympiske Lege i Beijing i 2008.

Karina Lauridsen, der er lam i benene, var den første danske svømmer i bassinet ved EM, da det gjaldt 50 m bryst i klassen SB3. Hun svømmede sig med tredjebedste tid på 1.07.78 i finalen.

Finalen blev et tæt løb, hvor tre svømmere kæmpede om bronzemedaljen, og det var tydeligt, at Karinas rutine og erfaring gav hende et ekstra gear. Efter en stærk afslutning kunne hun slå hænderne i bassinkanten i tiden 1.07.35, der sikrede en fortjent bronzemedalje.

– Der er ingen skam i en bronzemedalje – der er så meget glæde og hårdt arbejde, og jeg elsker at være tilbage. Jeg synes, at enhver kamp er en hård kamp, og jeg har ikke tænkt mig at læne mig tilbage og hvile på laurbærrene. Jeg vil mere end det her – jeg er først lige startet igen, og jeg ved, at jeg har mere at give. Jeg nyder at svømme igen og håber på at præstere endnu mere ved kommende internationale konkurrencer, lød det fra Karina efter løbet.

Også rutinerede Amalie Vinther, der som den eneste svømmer er udtaget til de Paralympiske Lege i Tokyo, var i bassinet i 400 m fri i klasse S8. Hun fik en lidt for langsom åbning men til gengæld en god afslutning, der gav en fjerdeplads i tiden 5.20.62.

Om EM i parasvømning
I alt deltager 380 svømmere fra 47 nationer ved EM, der afvikles i Penteada Swimming Pools Complex på Madeira fra den 16. til den 22. maj.
Læs mere om EM her: Madeira 2020 Homepage | International Paralympic Committee
Følg konkurrencerne live på https://m.youtube.com/c/paralympics
Følg de danske deltagere på Parasvømning Danmark på Facebook