Parasport Danmark logo hvid.png

Parasport Viborg er vært for FM i kørestolsrugby

De fire bedste danske klubber er klar til at kæmpe om FM-guldet i Hald Ege-hallen i Viborg, hvor hjemmeholdet håber at rekruttere nye spillere til truppen.

Parasport Viborg er vært for FM i kørestolsrugby

Parasport Viborg afholder i weekenden 26.-27. november forbundsmesterskabet i kørestolsrugby, hvor Frederiksberg Falcons skal forsvare titlen endnu en gang. For hjemmeholdet Viborg, vil det dog betyde endnu mere, hvis hjemmebanefordelen kan veksles til 2-4 nye spillere. Rene Sloth fra Viborg Full-Pull er ikke i tvivl om, hvorfor nye spillere med en fysisk funktionsnedsættelse skal give det en chance.

- Andre skal komme ud at spille kørestolsrugby i Viborg, fordi det er en god klub med et fantastisk sammenhold, vi har nogle fede faciliteter, og så er det bare fantastisk motion, siger han.

Sporten kan i Viborg Full-Pull spilles af både mænd og kvinder med en fysisk funktionsnedsættelse og man behøver ikke være kørestolsbruger til dagligt. Derudover stiller klubben stole og andet udstyr til rådighed for nye spillere, og gratis kontingent de første 6 måneder.

Når mesterskabet er afviklet, så står en tur til Finland for døren i december, hvor Viborg-holdet skal spille den første af tre turneringer i Finland. Det ser Rene Sloth frem til.

- Det bliver en sindssyg god weekend med en masse gode kampe og socialt samvær. Det giver en masse erfaring at komme ud at spille, samt nogle unikke oplevelser som hold, siger han.

Kampstart på VM er lørdag kl. 13, og FM-finalen spilles søndag kl. 12.30.